Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 22 Ekim 2014 - 12:23 Yorum: 0

Gebze'ye kurulacak teknik üniversite

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:

Gebze'ye kurulacak teknik üniversite

ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze'de üniversite ile sanayinin iç içe olacağını belirtti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, TBMM Genel Kurulu'nda, Kocaeli'nde Gebze Teknik Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulmasına ilişkin yasa teklifinin kabul edilerek yasalaştığı hatırlatıldı.

Açıklamaya göre Bakan Işık, seçim bölgesi Kocaeli'ne kazandırılan teknik üniversiteden dolayı bütün milletvekillerine teşekkür etti. Teknoloji geliştirecek yeni bir teknik üniversite kurulmasından duyduğu memnuniyetini ifade eden Işık, Gebze'de üniversite ile sanayinin iç içe olacağını kaydetti. Türkiye'de henüz istenilen düzeyde olmayan üniversite sanayi işbirliğini çok önemsediklerini belirten Işık, bu kapsamda teoriyle pratiğin buluşmasının önemine işaret etti.

Sanayi Tezleri Programlarının (SAN-TEZ) daha da hız kazanacağını ifade eden Işık, "Üniversite hocalarıyla girişimcilerimizin kuracağı işletmelerin masraflarının yüzde 85’ini karşılıyoruz, inanıyorum ki yeni üniversiteyle SAN-TEZ desteklerimiz artarak devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.

- Üniversiteye 433 kadro ihdas edilecek

Yasaya göre, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsünün mevcut fakülte ve enstitülerini de bünyesine alacak, TÜBİTAK ile yakın işbirliği yapacak Gebze Teknik Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulacak. Üniversite, temel bilimler, mühendislik, mimarlık, işletme fakülteleri, enerji teknolojileri, biyoteknoloji, nanoteknoloji, ulaşım, savunma ve bilişim teknolojileri, yer, deniz, fen ve sosyal bilimler enstitülerinden oluşacak. Yasayla, üniversiteye 433 kadro ihdas edilecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber