Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
16:56 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart’ın Mart ayı tutarları ile öğrenim y...16:54 BBP, Kütahya’da AK Parti’nin adayı Kamil Saraçoğlu’nu destekleyecek16:49 ’Sütten Peynire Dönüşüm’ adlı söyleşi16:49 Ali Koç: "Yarın Samandıra’da teknik kadromuz ve oyuncularımızla konuşacağız...16:48 Ali Koç: "Trabzonspor maçı, kesinlikle burada toplanmamızın ya da 2 Nisan’d...16:47 Bozbey: “Sandıklarda şu an hiçbir sorunumuz yok”16:47 Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç: "İki tane ekstrem var; Biri hiçbir şey y...16:45 Kazada yaralanan alkollü engelli sürücü sağlık personellerine zorluk çıkart...16:43 Tusk: “Avrupa savaş öncesi döneme girdi”16:40 Tepebaşı’nda bir ilki başaran süt çiftliğine ’Avrupa Birliği Onaylı Süt Çif...16:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4 bin 100 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük...16:38 Pursaklar’da 7 bin 177 kadın Hanımevleri’nde sosyalleşme fırsatı buldu16:37 Otomobil yoldan çıktı, 1’i ağır 2 kişi yaralandı16:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ülkemizin son 21 yılı yatırımlar açısından Cumhuriy...16:36 Çöl Tozları Bandırma’yı kapladı16:36 Küçük çocuğuna tır kullandıran baba marifetmiş gibi o anları paylaştı16:35 Aydın’da termometreler 30 dereceyi gördü16:34 Kültür merkezi tartışması16:34 Madagaskar’ı vuran kasırgada can kaybı 18’e çıktı16:34 Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği’nden, Ramazan kolisi desteği
Sami Er
Sağlık 19 Şubat 2020 - 17:33 Yorum: 0

Geçmeyen Omuz Ağrısına Dikkat!

Dünyam Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji bölümünden Doç. Dr. Fatih Karaaslan, "Omuz eklemi komplike bir anatomik yapıya sahip olmakla birlikte bu anatomik...

Geçmeyen Omuz Ağrısına Dikkat!

Dünyam Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji bölümünden Doç. Dr. Fatih Karaaslan, "Omuz eklemi komplike bir anatomik yapıya sahip olmakla birlikte bu anatomik yapıların katkısı ile geniş bir hareket arkına sahiptir. Sağlıklı bir omuz hareketi için kasların uyumlu çalışması esastır. Uyum bozulduğunda omuz eklemi biyomekaniği olumsuz etkilenir ve çevreleyen kaslarda ağrıya neden olur" dedi.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Karaaslan, omuz ağrılarının en sık karşılaşılan nedenleri orta ve ileri yaş grubunda omzun üzerini örten kasların-tendonların omuz eklemi üzerinde bulunan kürek kemiğinin uzantısı olan akromion kemiğinin arasında sıkışmasıyla meydana geldiğini belirtti. Karaaslan "Kişilerin bu ağrıları genellikle, omuz seviyesi üzerinde yapılan işlerle hissedilir. Ev işleri yaparken, cam silme ve üst raflardan tabak alma gibi aktivitelerde ağrıları artabilir" ifadesinde bulundu.

Erken dönemde tedavi sağlanmazsa yırtıklar meydana gelebilir

Her dört çalışandan birinde görülen omuz ağrısı şikayetlerinin, tedavi edilmediğinde orta ve ileri dönemde omuzda kas yırtığı gibi sorunlara neden olabildiğini vurgulayan Doç. Dr. Fatih Karaaslan erken dönem de tanısı konulan hastaların egzersiz tedavisi, manuel terapi, lokal enjeksiyonlarla konservatif tedaviyle rahatlama sağlanabileceğini söyledi. Kronik vakalarda kemikler arasında sıkışan kaslar ve tendonlar da yırtıklar oluşabileceğinden bahseden Karaaslan, "Oluşan bu yırtıklar ve etraf dokularda oluşan enflamasyonla birlikte hastalarda gece ağrıları, üzerine yatamama gibi şikayetler ortaya çıkmaktadır" dedi

"En Önemli Belirti Ağrı Ve Hareket Kısıtlılığı"

Doç. Dr. Fatih Karaaslan, "Omuzdaki kas yırtığının en önemli belirtisi ağrı ve hareket kısıtlılığıdır. Kas yırtığına bağlı ağrının tipik özelliği kolu çevirirken ya da baş üstüne götürürken artmasıdır. Ayrıca geceleri omuz üzerine yatamama şikâyeti de sıktır. Yırtık çok genişse omuzda güç kaybı da oluşabilir. Teşhis için muayene sonrası MR çekilmesi gerekir. MR günümüzde kas yırtıklarının teşhisinde en güvenilir görüntüleme yöntemidir. MR görüntüleme ile yırtığın tipi ve genişliği belirlenir. Tedavi buna göre planlanır.

Kas Yırtıklarına Kapalı Ameliyat

Omuz yırtıklarının cerrahi tedavisi günümüzde artroskopik (kapalı) yöntemlerle gerçekleştirilmektedir. Artroskopik tedavide eklem çevresinde açılan 3-4 adet 1 cm'lik küçük kesilerle yırtık kas veya tendonlar kemiğe özel çapalar ve dikişlerle dikilmektedir. İşlem sonrası yaklaşık 2 hafta hastanın kolunun askıda kalması gerekiyor. Hastanın işlem sonrası dönemde hızlı iyileşmesi için rehabilitasyon şarttır" dedi.

Doç. Dr. Fatih Karaaslan açıklamasını şöyle tamamladı: "Omuz kas yırtıkları tedavi edilmezse yırtık genişleyerek omuz ekleminde güç kaybının yanı sıra eklemde artroza (kireçleme) sebep olabilir. Bu nedenle ideal olarak, yırtık tespit edildikten sonra cerrahi tedavi 3 ayı geçirmeden yapılması gerekir."

Geçmeyen Omuz Ağrısına Dikkat!

Geçmeyen Omuz Ağrısına Dikkat!

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber