Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
20:42 Uşak’ta trafik kazası: 5 yaralı20:40 Trabzonspor, Fatih Karagümrük maçı hazırlıklarını tamamladı20:40 Beyoğlu’nda 23 Nisan coşkuyla kutlandı20:39 TFF, Süper Lig’de 33. haftanın VAR kayıtlarını açıkladı20:39 Bakan Tunç: "DEM, terör örgütüne mesafe koymalı, demokratik siyaset isteyen...20:39 Giresun’da derede sürüklenen araçta mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı20:34 Şişli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı20:32 23 Nisan Ataşehir’de coşkuyla kutlandı20:31 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Özgür Özel’den görüşme talebi geldi. Ö...20:24 Pandemiyle başladı, gelenek haline gelen kutlama 4 yıldır devam ediyor20:23 Bakan Güler: "Irak ile ortak bir harekat merkezi kurulması konusunda iki ta...20:22 Kuşadası’nda uzun namlulu silahlarla ateş açılan işletme mühürlendi20:18 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile TBMM’d...20:14 CHP Genel Başkanı Özel, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ziyaret ett...20:12 Eyüpsultan’da Ada Nur Uzuner’in ölümüyle ilgili 10 şüpheli adliyeye sevk ed...20:12 Hisarcık’ta kaybolan 55 küçükbaş hayvanı jandarma buldu20:10 Marmaris’teki 23 Nisan kortejinde 104. yıl coşkusu20:08 Fransa’da terör örgütü PKK’yı finanse ettikleri gerekçesiyle 8 kişi gözaltı...20:07 İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Taksim’de 1 Mayıs kutlanması bir yasaklama deği...20:07 İçişleri Bakanı Yerlikaya: "AYM kararı belli 100 yüz kişiyle toplanıp çelen...
23 Nisan
Teknoloji 11 Ocak 2021 - 10:13 Yorum: 0

Geçmişe özlem kaset satışlarını artırdı

Osmaniye'de 1980'li yıllara damga vuran kasetler teknolojinin gelişmesiyle birlikte unutulmaya yüz tutarken, satışların tekrardan başlaması kaset satan esnafın...

Geçmişe özlem kaset satışlarını artırdı

Osmaniye'de 1980'li yıllara damga vuran kasetler teknolojinin gelişmesiyle birlikte unutulmaya yüz tutarken, satışların tekrardan başlaması kaset satan esnafın yüzünü güldürdü.

1960'lı yıllardan itibaren müzik dünyasına bomba gibi düşen kasetler 1980'li yıllarda altın çağını yaşadı. Bu yıllarda kaset çıkaran şarkıcılar milyonlarca kaset satarken, kasetçi esnafının da ekonomik anlamda yüzü gülüyordu. Gelişen teknolojiyle birlikte yok olmaya yüz tutan kasetler Osmaniye'de tekrardan satılmaya başlandı. Özellikle gençlerin nostaljiye duydukları özlemden dolayı kaset satışları artmaya başladı.

Eskiye duyduğu özlemi dile getiren kasetçi Yusuf Eser, gelişen teknolojinin kendilerine ekonomik olarak tokat vurduğunu söyledi.

"Kasetleri tezgahın altına saklardık"

Yeni çıkan kasetleri herkese vermediklerini ifade eden Yusuf Eser, "80'li yıllarda plaklar rövanştaydı. 80'lerde ekolayzırlı teypler çıkınca insanlar kasetlere rağbet etmeye başladı. İyi hatırlıyorum 80'li yıllarda bu işe başladığımda Gül Ahmet'in "Medinem" kaseti çıkmıştı. Bir günde 200-300 tane kasetini sattığımı biliyorum. Sonra İbrahim Tatlıses'in kasetleri çıkardı. Biz belediyeye ilan verirdik. İbrahim Tatlıses'in kaseti çıktı, satılmaya başlandı diye. Kaset geldiği zaman 300-400 tane gelirdi. Herkese kasetleri vermezdik. Tezgahın altına koyardık. Çok sevdiğimiz hatır gönül olan arkadaşlarımıza verirdik. Latif Doğan'ın "Küstüm" kaseti çıktığında rekor kırmıştı. Küstüm moda olmuş herkesin ağzında Küstüm vardı" dedi.

"Teknoloji ekonomik anlamda tokat vurdu"

Teknolojinin bu kadar hızlı gelişeceğini düşünemediklerini belirten Eser, "O dönemlerden bu dönemlere kadar kasette çok güzel paralar kazandık. Tabi teknolojinin bu kadar çabuk gelişeceğini tahmin edemiyorduk. Bu bize çağın vurduğu büyük bir tokat bu yani ekonomik anlamda biz sarsıldık. Kasetten sonra CD'ye geçtik. CD'de de büyük satışlar oldu. İbrahim Tatlıses'in CD'sinin ben 1 milyon sattığını biliyorum. Kaseti de 1,5 milyon satıyordu. Daha sonra internet çıkınca biz bir de CD'den tokat yedik. Büyük ekonomik sıkıntılar yaşadık. Teknolojiden sonra şimdi insanlar özellikle gençler plaklara dönmeye başladı. Plaklar şimdi tekrardan basılmaya başlandı. Büyük firmalar şimdi sanatçıların plaklarını basıyorlar. Son zamanlarda kasete de büyük rağbet var. Gençler geliyor sevdikleri şarkıcıların kasetlerini istiyorlar. İlginçtir burada kendilerine dinlettiğim zaman müziğin sesi ne kadar güzelmiş diyorlar. Bu da beni sevindiriyor. Gençlerin nostaljiye bir özlemleri var" diye konuştu.

Geçmişe özlem kaset satışlarını artırdı

Geçmişe özlem kaset satışlarını artırdı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber