Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Ekim 2016 - 14:25 Yorum: 0

Geçmişten Geleceğe Sarıcakaya

Eskişehir Sarıcakaya Belediyesi, ilçedeki tarihi zenginlikleri gelecek nesillere ve turizme kazandırabilmek amacıyla "Geçmişten Geleceğe Sarıcakaya" sloganı...

Geçmişten Geleceğe Sarıcakaya

Eskişehir Sarıcakaya Belediyesi, ilçedeki tarihi zenginlikleri gelecek nesillere ve turizme kazandırabilmek amacıyla "Geçmişten Geleceğe Sarıcakaya" sloganı adı altında Kent Müzesi Çalıştayı düzenledi.

Sarıcakaya Atılgan Tesisleri'nde gerçekleşen çalıştaya, Sarıcakaya Kaymakamı Mübarek Agitoglu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Önder Ceylan, İlçe Müftüsü Hasan Başkırık, okul müdürleri, kaymakamlık ve belediye personeli, din görevlileri ve cami imamları ile Kur'an kursu öğreticileri katıldı. Çalıştayda Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, kent müzesinin faydalarından bahsederken, soru cevap bölümü de yer aldı.

Yeni bir kimlik kazandıracak

Kent Müzesi'nin kurulumuyla ilçeye yeni bir kimlik kazandırılacağını belirterek sözlerine başlayan Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, bunu da gelecek kuşaklara ve turizme aktarım yapmak amacıyla bu projeyi hazırladıklarını söyledi. Güler, çalıştaydan çıkacak ana tema sonrasında çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.

Aidiyet duygusu

Kent müzesinin temel amacının bellek tamamlamak, aidiyet duygusu geliştirmek ve sosyal kültürel alan ihtiyacına mekan sağlamak olduğunu belirten Güler, "Sarıcakaya'nın kültürü, eğlencesi, burada yaşayan insanların geçmişte ve bugün oluşturdukları yaşam kültürünün tüm renkleri bu müzede buluşacak. Projenin başından sonuna kadar azami derecede şeffaf bir yönetim anlayışı içerisinde, yapıcı eleştirilere açık, paydaşların hassasiyetini gözeten ve ortak akıl ürünü konseptler ortaya çıkarmayı hedefledik. Kent Müzeleri, tarihi kültürel ve sanatsal eserlerle mirasları korur. Bu nedenle kent müzesi yapılması ve bununla ilgili çalıştay düzenlenmesi beni ve bu projede görev almış çalışma arkadaşlarımı heyecanlandırmıştır. Özlemini duyduğumuz müzemizin bu duygu ve düşünceler ile en kısa sürede hayata geçmesini diliyorum. Bunun için de bu projede görevli tüm arkadaşlarımızın ilçe halkımıza projemizi iyi aktarıp onların da bizlere katkıda bulunmasını sağlamalarını istiyorum" diye konuştu.

Kaymakam Mübarek Agitoğlu da, Kent Müzesi projesinde üzerilerine düşen görevi en iyi şekilde yapmaya hazır oldukları mesajını verdi.

Geçmişten Geleceğe Sarıcakaya

Geçmişten Geleceğe Sarıcakaya

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber