Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 29 Mart 2015 - 00:33 Yorum: 0

Gediz Depremi'nin 45'inci yılı

Depremde yaşamını yitiren bin 86 kişi anısına mevlit okutuldu, dua edildi

Gediz Depremi'nin 45'inci yılı

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'nın Gediz ilçesinde, 28 Mart 1970'te meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden bin 86 kişi, bu olayın 45'inci yılında anıldı.

İlçe merkezi sonraki yıllarda başka bir alanda yeniden kurulduğu için şu anda belde olan depremin merkez üssü Eskigediz'de, olayda yaşamını yitirenler için inşa edilen anıtın çevresine fidan dikildi.

Daha sonra Gazanfer Ağa Ulu Camii'nde, belediye ve müftülük tarafından depremde yaşamını yitirenler için yatsı namazının ardından mevlit okutuldu, dua edildi. Katılımcılara, cami çıkışında helva dağıtıldı.

Eskigediz Belediye Başkanı Ercan Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin 28 Mart 1970'te cumartesi günü saat 23.05'te meydana geldiğini hatırlattı.

Şimşek, o günlerin tekrar yaşanmaması için dua ettiklerini dile getirdi.

ETİKETLER: Kütahya , Gediz , Gediz Depremi , anma
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber