Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 19 Nisan 2018 - 18:18 Yorum: 0

GEKA aracılığı ile 180 kişiye istihdam sağlanacak

Denizli Çardak Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) aracılığıyla devlet desteği ile yatırım yapmayı planlayan 3 firmadan...

GEKA aracılığı ile 180 kişiye istihdam sağlanacak

Denizli Çardak Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) aracılığıyla devlet desteği ile yatırım yapmayı planlayan 3 firmadan biri faaliyete geçerken diğer 2 firmanın ise OSB'deki inşaat faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.

GEKA aracılığı ile Çardak OSB'de faaliyete geçecek olan tesislerin toplam yatırım tutarlarının yaklaşık 59 milyon TL olduğu ve yaklaşık 180 kişiye istihdam sağlayacağı kaydedildi. Yatırımlarını gerçekleştirecek tesisler ile ilgili GEKA'dan yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Firmalardan biri faaliyete geçmiş olup ikisinin inşaatı ise sürdürülmektedir. Faydalanılabilecek teşvikler ve teşvik belgesi alınması konusunda yatırımcı firmalara yönelik yürütülen bir başka danışmanlık faaliyeti ile İstanbul'dan bir yatırımcının Çardak OSB'de yatırım yapma kararı almasına katkı sağlanmış olup firmanın önümüzdeki süreçte Çardak OSB'de danışmanlık yapılan 4. firma olarak yatırım yapması beklenmektedir. Diğer firmalara yönelik faaliyetler de sürdürülmektedir. Bu noktada Denizli Sanayi Odasının ve OSB Yönetiminin Çardak OSB'yi cazip hale getirmek ve potansiyelini harekete geçirmek için sanayicilere yönelik uygun imkanlar ile yatırım arazileri sunması hem de Denizli Yatırım Destek Ofisi ile Çardak OSB Müdürlüğünün işbirliğinde yürütülen danışmanlık faaliyetleri önem kazanmaktadır. Denizli Yatırım Destek Ofisi tarafından bu tarz etkinliklere, Çardak OSB'nin yanı sıra başta Deri İhtisas ve Karma OSB ve Denizli OSB olmak üzere devam edilmektedir. Çardak OSB'deki yatırım süreçlerinin hızlanmasında hem Denizli Valisi Hasan Karahan'ın yönlendirmeleri, hem Denizli Sanayi Odası ve Çardak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci'nin gerekli alt yapı desteği ve GEKA Denizli Yatırım Destek Ofisi ile Çardak OSB Müdürlüğünün yatırımcılara yönelik gerçekleştirdikleri iş birliği yatırım faaliyetlerini hızlandırmıştır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber