Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
10:36 Başkan Söğüt: "Cumhur İttifakı olarak canla başla çalışacağız"10:35 Gebze’de Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası yarışları düzenlenecek10:34 Alaşehir’de çiftçilere erken uyarı için meteoroloji istasyonları kuruldu10:34 Diyarbakır ve Şırnak’ta kaçak elektrik kullanımına hapis cezası10:33 Erzurum’a yağmur sağanakla geliyor10:33 Polisten kaçan otomobil kaza yaptı: Kaçan şüpheliler dere kenarında yakalan...10:32 Babası evlatlıktan reddedince kardeşini rehin alan ağabey tutuklandı10:31 Satıcının elinden kaçırdığı uçan balonlar ağaca takılı kaldı10:30 Define ararken mağarayı çökerttiler... 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı10:29 Kars’ta jandarma uyuşturucu ele geçirdi10:27 VitrA’nın geri dönüştürülmüş lavaboları Tom Dixon iş birliği ile Milano’da...10:24 Bine yakın insana mezar olan Rönesans Rezidans davasının ilk duruşması bugü...10:24 İzmir’de enginar hasadı başladı10:24 Elazığ’da gençlerin ’ruh sağlığına’ odaklanan uluslararası buluşma10:23 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "14 ilde FETÖ’ye yönelik olarak düzenlenen ’...10:22 Antalya’da deniz manzaralı 3 bin 500 yıllık 800 metre uzunluğunda sütunlu c...10:21 Çocukluğunda izlediği müsabakalardan esinlenip boksa başladı, Avrupa 3.’sü...10:21 Sarıçay Barajı’nda çalışmalar hız kesmiyor10:20 Antalya’da yakalanan Balkan vaşağı GPS ile takip edilecek10:19 Bingöl’de ‘hüzün çiçeği’ kartpostallık görüntüler oluşturdu
Güncel 27 Mart 2015 - 16:53 Yorum: 0

GEKA yönetim kurulu toplantısı Muğla'da yapıldı

GEKA Dönem Başkanı Aydın Valisi Ayyıldız:- "2014 yılında ajansımızın gerçekleşen gelirlerinin 2013 yılına göre yaklaşık iki kat arttığını görüyoruz"

GEKA yönetim kurulu toplantısı Muğla'da yapıldı

MUĞLA (AA) - Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) yönetim kurulu toplantısı Muğla'da yapıldı.

Akyaka Yücelen Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya, Dönem Başkanı Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata katıldı.

Toplantıda ajansın son bir ayda yaptığı faaliyetler ile önceki toplantıda alınan kararlar değerlendirildi.

Dönem Başkanı Ayyıldız, ajansın 9 Şubat 2015 tarihinde 2015 yılı Mali Destek Programını ilan ettiğini, toplam bütçesi 25 milyon lira olan programın Alternatif Turizm, Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi ile Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programlarından oluştuğunu dile getirdi.

Ayyıldız, mali destek programları hakkında bölgelerde bilgilendirmeleri daha etkin yürütebilmek amacıyla her ilde üçer kişiden oluşan üç ekibin kurum ziyaretleri gerçekleştirdiklerini bildirdi. Düzenlenen bilgilendirme toplantılarında bölgede 2 bin 60 kişiye ulaşıldığına değinen Ayyıldız, "Şimdiye kadar 111 kuruma yapılan ziyaretlerde ise uygun hedef kitlelere programlar hakkında bilgi verildi. Bölgemizdeki potansiyel başvuru sahiplerine yönelik proje yazma eğitimleri düzenlendi ve bu eğitimlere 358 kişi katıldı" dedi.

- 100 bin liraya kadar destek

Ajansın, 12 Mart itibarıyla toplam bütçesi 900 bin lira olan doğrudan faaliyet desteği programı ile toplam bütçesi 500 bin lira olan teknik destek programını açıkladığını hatırlatan Ayyıldız, araştırma, planlama, fizibilite gibi çalışmalara yönelik projelere destek verilen doğrudan faaliyet destek programında, bir projeye 100 bin liraya kadar destek verildiğini kaydetti.

Kurumların kapasitelerini artırmalarına yönelik eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinin desteklendiği teknik destek programında ise 15 bin liraya kadar hibe sağladıklarını anlatan Ayyıldız, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların başvuru yapabildiği her iki programdan ilgili kurum ve kuruluşların yararlanmasını istedi.

- Gelişmesi istenen alanlar

Ayyıldız, ajansın bölgede öne çıkan sektörler ve geliştirilmesi istenen alanlara ilişkin düzenlediği tematik faaliyetlere de değinerek, şöyle konuştu:

"Ajansımız, bölgedeki yerel aktörlerle hazırladığı 2014-2023 bölge planında yer alan gelişme eksenleri çerçevesinde, yenilikçilik ve girişimcilik, organik tarım, termal sağlık turizmi, yenilenebilir enerji, yüksek teknolojili sektörlerin yaygınlaştırılması ve tekstilde yenilik ve tasarım konularını öncelikli konular olarak belirlemiştir. Bu kapsamda 6 ve 7 Mart tarihlerinde ajansımız organizasyonuyla Denizli’de Tekstil ve Hazır Giyim Vizyonu, Yenilik, Tasarım ve Markalaşma Konferansı düzenlenmiştir. Diğer 5 alandaki faaliyetler de 2015 yılı içinde gerçekleştirilecektir. Ajansımız, Güney Ege Bölgesi'nin alternatif turizm imkanlarını uluslararası platformlarda tanıtmak amacıyla dünyanın en büyük turizm fuarlarından ITB Berlin ve MITT Moskova Turizm Fuarlarına, içinde bulunduğumuz mart ayı içinde stant açarak katılım sağladı."

Geçen yıl için planlanan ve gerçekleşen bütçe uygulamalarını gözden geçireceklerini belirten Ayyıldız, "2014 yılında ajansımızın gerçekleşen gelirlerinin 2013 yılına göre yaklaşık iki kat arttığını görüyoruz. Diğer giderler fazla değişmemekle birlikte proje desteklerinin yaklaşık 3 kat arttığını görüyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber