Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 27 Ağustos 2014 - 12:48 Yorum: 0

"Geleceğin Barbarosları" Fethiye'de yetişiyor

Fethiye Belediyespor Yelken Kulübünün yaz kurslarına katılan 16 sporcu, günlük 3'er saatlik eğitimle denizcilik terimlerinin yanı sıra tekne ve rüzgarı kullanmayı öğreniyor

'Geleceğin Barbarosları' Fethiye'de yetişiyor

MUĞLA (AA) - Fethiye Belediyespor Yelken Kulübü bünyesinde optimist sınıfı yelkenli tekne ile denizciliği öğrenen çocuklar, geleceğin "Barbarosları" olmayı hedefliyor.

Yelken kulübünün yaz kurslarına katılan 16 sporcu, günlük 3 saatlik eğitimle denizcilik terimlerinin yanı sıra tekne ve rüzgarı kullanmayı öğreniyor. Fethiye Belediyespor Antrenörü Ali Osman Ayan ile denize açılan sporcular, optimist sınıfı tekneleriyle eğitimlerini sürdürüyor. Eğitimlerde, ters dönen yelkenli teknede neler yapılması ve yarışa en hızlı şekilde devam edilmesiyle ilgili bilgiler uygulamalı olarak anlatılıyor.

Antrenör Ayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz dönemi kurslarına katılan çocukların 2-3 günlük teorik eğitimden sonra denize açıldıklarını ifade etti. Ayan, "Denizde teknenin dümenini tutmayı, yelken açıp kapatmayı öğreniyorlar. Kursiyerlerimize eski sporcularımız da yardımcı oluyor. Böylece kısa sürede denize ve tekneye adapte oluyorlar" dedi.

Bir dönemlik kursun yaklaşık 50 saatten oluştuğunu kaydeden Ayan, sporcuların günde 3 saatlik çalışma ile denizciliği öğrendiklerini bildirdi.

- "Milli sporcu yetiştiriyoruz"

Ali Osman Ayan, kulüplerinin 2000 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini anlatarak, şöyle konuştu:

"Yelkende yıllardan bu yana milli sporcular yetiştiriyoruz. Ulusal ve uluslararası yarışmalara katılıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Lazer Sınıfı Dünya Gençler Şampiyonası vardı. Türkiye'den 4 sporcu katıldı. Bu sporculardan birisi Fethiye Belediyesporun sporcusu. Bizi dünya şampiyonasında temsil etti. Hava şartları ve diğer nedenlerden dolayı sporcumuz yarışı 11. sırada bitirdi. Her şeye rağmen bir sporcumuzun bu tür faaliyetlere katılması ve belli bir derece elde etmesi çok önemli."

Optimist sınıfı yelkenli tekne ile bu yıl denizciliğe başlayan Ege Bölük ise küçük yaştan beri denizciliğe ilgisi olduğunu, katıldığı kursta denizcilik terimleri ve tekne kullanmayı öğrendiğini ifade etti.

Günün 3 saatini denizde geçirdiğini belirten Bölük, "Aldığımız eğitimler doğrultusunda teknemizi rüzgara göre yönlendirerek hareket ettirmeyi öğreniyoruz. İlerleyen yıllarda yarışmalara katılmayı hedefliyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber