Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Mayıs 2016 - 13:18 Yorum: 0

Geleceğin Bilim Adamları Prdojelerini Sergiledi

TÜBİTAK desteği ile Şehitlik Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan bilim projeleri sergilendi.

Geleceğin Bilim Adamları Prdojelerini Sergiledi

TÜBİTAK desteği ile Şehitlik Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan bilim projeleri sergilendi.

Öğrencilerin 6 aylık çalışmaları sonucunda tamamlanan projeler fuarda ziyaretçilere tanıtıldı. Çocukların hayal dünyalarındaki problemlerden yola çıkarak oluşturduğu projeler arasında her derse yönelik çalışmalar bulunuyor. İlk yardım konusunda bireyleri bilinçlendirmek için hazırlanmış "İlk yardım kutusu", evlerdeki çöplerin bir alanda toplanması için "Çevre temizliği", dağılan iplikleri toplamak için "Karışmayan ipler" ve birçok proje fuarda sergileniyor.

Çocukların projelerini hazırlamak için TÜBİTAK'ın destekte bulunduğunu ve uzun bir süre projelere ilişkin çalışmalar yaptıklarını belirten Şehitlik Ortaokulu Müdür Yardımcısı Mustafa Gürbüz, "Öğretmenlerimiz projelerle ilgili görevlendiriliyor. Yaklaşık 6 ay boyunca hazırlanıyorlar. Projeye katılan çocuklarda eğitim alanında da güzel davranış değişiklikleri sorumluluklar gelişiyor. Biz bu yıl ilk defa katıldık ama gelecek yıllarda daha fazla proje ile geniş kapsamlı bir şekilde katılmayı düşünüyoruz. Her türlü alandan projemiz var fen bilimlerinden tutun sosyal bilimlere kadar" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber