Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 17 Mart 2015 - 13:18 Yorum: 0

"Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı İçin Teknik Destek Projesi"

Proje kapsamında 81 ilden belirlenen 150 okul yöneticisine Antalya'da eğitim verilmeye başlandı

'Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı İçin Teknik Destek Projesi'

ANTALYA (AA) - Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılayı'nın ortaklaşa düzenlediği "Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Projesi" kapsamında ikinci eğitim, okul müdür ve yardımcılarına veriliyor.

Antalya'daki bir otelde düzenlenen eğitime, 81 ilde pilot olarak belirlenen 500 okuldan 150 okul yöneticisi katıldı. Seminerde konuşan uzman Mimoza Anastoska Jankulovska, okul yöneticilerinin kan bağışının artırılmasına yönelik beceri ve yetkinliklerinin geliştirilmesinin amaçlandığını bildirdi.

Projenin, kan bağışına ilgiyi artırmak için geçen yıl Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ortak finansmanıyla hayata geçirildiğini anlatan Jankulovska, eğitimlerin ilkinin geçen ay Sağlık Bakanlığı personeline yönelik düzenlendiğini ifade etti.

İkinci eğitim programının Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarına yönelik olduğuna değinen Jankulovska, "Projenin diğer katılımcı kurumu Türk Kızılayı personeline yönelik eğitimler ise nisan-mayıs aylarında yapılacak" dedi.

Proje ile Türkiye'de güvenli kan bağışının artırılmasının amaçlandığını vurgulayan Jankulovska, bu hedefe ulaşmak için eğitim materyalleri hazırlanacağını, ayrıca müfredata dahil olacak materyallerin de belirleneceğini kaydetti.

Okul yöneticilerine, kan bağışına ilgiyi artırma, gönüllü kan bağışının önemine dikkati çekme, öğrencileri kan bağışı hakkında bilinçlendirme konusunda neler yapmaları gerektiğinin anlatılacağı seminer, 19 Mart'ta sona erecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber