Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:02 Efeler’de Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri hizmete giriyor12:02 Denizova GES projesinin yüzde 60’ı tamamlandı12:02 Meyve bahçelerinde artık bungalov yetişiyor, ne denetim var ne estetik12:02 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "(Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasındaki olayl...12:02 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "(Eylem Tok ve oğlunun iadesi) Amerika Birleşik...12:02 Başer’den açık hava sinemaları projesi12:01 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "(CHP’de para sayma soruşturması) Bizim savcılığ...12:01 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "(Eylem Tok ve oğlunun iadesi) Biz soruşturmayı...12:01 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "(Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasındaki olayl...12:01 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "(Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasındaki olayl...12:01 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "(CHP’de para sayma soruşturması) Böyle miktarda...12:00 Türk Telekom’dan çevreci veri merkezi çözümleri11:59 Geyiğe çarpan minibüste 2 kişi yaralandı11:59 ‘Menteşe’de Gençler İşte’ projesinde mesleki ve işbaşı eğitimleri tamamland...11:59 İran müziğinin iki ustası 9 Kasım’da İstanbul’da11:58 Kırıkkale’de "otobüsüm nerede" uygulaması başladı11:58 Üstgeçidi kullanmayan genç otomobilin çarpmasıyla metrelerce uçtu11:58 Türk Ocağında ’Hz. İnsan olma yolunda Nebevi Ahlâk’ konulu konferans11:55 Otomobilin otobüs durağına daldığı kazada ölü sayısı 4’e yükseldi11:52 Pursaklar’da Tekne Orucu tutan miniklerin iftar sevinci
Sami Er
Yerel 05 Mart 2021 - 12:03 Yorum: 0

Geleceğin kaşifi Bağcılar’dan çıktı

Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencisi, "Paniğini Maskele" projesiyle 56 ildeki 320 okuldan öğrencilerin katıldığı ve Türkiye'nin...

Geleceğin kaşifi Bağcılar’dan çıktı

Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencisi, "Paniğini Maskele" projesiyle 56 ildeki 320 okuldan öğrencilerin katıldığı ve Türkiye'nin önde gelen isimlerinin jürisinde yer aldığı yarışmada birinci oldu.

Geleceğin Mucitleri yarışmasının bu yıl 7.'si "Solve For Tomorrow" ismiyle düzenlendi. Çocuklara bilimi sevdirmek, yeni buluşlar yapmaya yönlendirmek, temel becerilerini geliştirmek ve sosyal sorumluluk bilincine sahip olmalarını sağlamak amacıyla gerçekleşen organizasyona 56 şehirden 320 resmi ve özel okul katıldı. Bilim dünyasının çok önem verdiği yarışmada Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencilerinden 13 yaşındaki Kerem Gelir de "Paniğini Maskele" projesiyle iştirak etti.

Birçok hastaya umut olacak

En iyilerin mücadele ettiği yarışmada Kerem Gelir'in başta panik atak olmak üzere nefes sorunu yaşayan bütün hastalıklarda kullanılabilecek "Paniğini Maskele" projesi birinciliğe layık görüldü. Başarısından dolayı Kerem'i tebrik eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Enderunlu öğrencimiz Kerem, bilgisini, enerjisini kullanarak bilim alanında çok güzel bir adım attı. Projesi birçok hastaya umut olacak nitelikte. Böyle yavrularımız sayesinde yarınlardan umutluyuz. Geleceğe çok güzel bir dünya bırakacaklarına inanıyorum. Allah yolunu açık etsin. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Bana inanan herkese teşekkür ederim

Elde ettiği başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Kerem, "Panik atak insanların çoğunda olan bir rahatsızlık. Son zamanlarda virüsle daha da arttı. Umarım projeyi hayata geçiririm ve insanların işine yarayan bir iş ortaya koymuş olurum. İleride cihazın patentini almayı da düşünüyorum. Bu yolda bana yardım eden belediye başkanıma, hocalarıma ve aileme çok teşekkür ederim. Bana inandılar ve destek oldular" dedi.

Proje hocası Ayşe Kara Aydın da Paniğini Maskele ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: "Panik atak halinde insanlar çok hızlı nefes alıp verdikleri için vücutta çok fazla oksijen miktarı artıyor. Buna bağlı olarak baygınlık veya baş dönmesi yaşanıyor. Yakınlarımdan da panik atak olanlar var. Onlardan biliyorum. Bu çalışmamda olası bir atak esnasında oksijen fazlalığına bağlı olarak gerçekleşen, bilinç kaybı veya baş dönmesi durumlarının önüne geçmeyi amaçladık. Nefes kontrolü yapan bir cihaz yapmaya kara verdik. Şimdilik prototipini oluşturduğumuz cihaz şu şekilde çalışıyor. "Panik atak anında kişi, maskeyi takıyor ve cihazın ekranından iletilen komutlara uyarak belirtilen sürede belirtildiği miktarda nefes alıp veriyor. Çok hızlı nefes almayı engelliyor nefes kontrolünü sağlıyor. İnşallah panik atak dışında nefes sorunu yaşanılan her hastalıkta bu cihaz kullanılabilecek."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber