Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Aralık 2014 - 12:08 Yorum: 0

Geleceğin "Kültür elçileri" Gaziantep'te yetişiyor

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihinin daha iyi tanınması, tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması için öğrencilere yönelik, "kültürel miras eğitimi" veriyor.Belediyeden...

Geleceğin 'Kültür elçileri' Gaziantep'te yetişiyor

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihinin daha iyi tanınması, tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması için öğrencilere yönelik, "kültürel miras eğitimi" veriyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ÇEKÜL Vakfı ile 2008 yılında "ETİ-ÇEKÜL Kültür Elçileri Programı"na katılan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda "Kültür elçileri" yetiştirmeyi hedefliyor. 

İlkokul, lise ve üniversitelerdeki öğrencilerin kültürel zenginliklerinin farkına varması, kentlilik bilinci ve kültürel kimlik duygusunun geliştirilmesini amaçlayan eğitim programından şimdiye kadar yaklaşık 800 kişi faydalandı.

İnsana yapılan yatırımın önemine dikkat çekilen açıklamada, "Kentin tarihini yakından tanıyıp gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak 'kültür elçileri' yetiştiriyoruz. Doğal ve kültürel mirasın korunması ve yaşatılması, genç kuşaklara bu değerleri tanımaları ve sahiplenmeleriyle mümkündür. Bu eğitimlerle aslında biz geleceğe yatırım yapmaktayız" denildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber