Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 18 Ocak 2018 - 16:54 Yorum: 0

Geleceğin şampiyonu

Erzurum Kayak Kulübü'nün en genç üyesi olan 5 yaşındaki Macit Keleşoğlu, Palandöken Kayak Merkezi'nin maskotu oldu.

Geleceğin şampiyonu

Erzurum Kayak Kulübü'nün en genç üyesi olan 5 yaşındaki Macit Keleşoğlu, Palandöken Kayak Merkezi'nin maskotu oldu. Yürümeye başladıktan hemen sonra snowboard yapmayı öğrenen ve yeteneğiyle görenleri hayrete düşüren minik Macit'in gelecekte şampiyon olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Türk kayak tarihinin en köklü kuruluşu olan Erzurum Kayak Kulübü, Atakan Alaftargil'in başkanlığında geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek için alt yapıya büyük önem veriyor. Alp disiplinin de ardı ardına gelen başarılı sonuçların ardından snowboarda da ağırlık veren kulüp yönetimi bu branşta da iddialı olacağa benziyor. Bu anlamda minik yetenek Macit Keleşoğlu da kulübün en genç sporcusu oldu. 1,5 yaşında yürümeye başladıktan sonra snowboardla tanışan minik Macit, yeteneği ve cesaretiyle görenleri hayrete düşürüyor. Aynı zamanda kulüp yönetim kurulu üyesi olan babası Osman Keleşoğlu ile haftanın 4 günü iki saat antrenman yapan minik Macit ile kulüp başkanı Atakan Alaftargil özel olarak ilgileniyor. Macit'in çok cesaretli ve istekli olduğunu söyleyen Başkan Alaftargil, "İnanıyoruz ki geleceğin şampiyonu olacak. Çünkü inanılmaz bir cesareti var. Korkusuz kayıyor ve ilerleyen dönemde hem kendini hem de tekniğini daha da geliştirerek çok iyi bir sporcu olacak" dedi.

Kuzenini örnek almış

Baba Osman Keleşoğlu da Macit'in snowboard yapmadığı gün "Niye gitmedik" diye ağladığını söyledi.

Minik Macit'in Alp disiplinin de Türkiye Şampiyonu olan kuzeni Ömer Faruk Keleşoğlu'nu örnek aldığını belirten baba Keleşoğlu, "Macit geçen yıl snowboarda merak saldı. Ancak ona uygun bir board bulamadık bende mobilyacı da ona bir board yaptırdım. Bir sezon boyunca onunla kaydı. Bu yıl da ölçülerine uygun bir board aldık ve kulübün sporcusu yaptık. Oğlumun sayesinde bende kayak öğrenmeye başladım. Şimdi nerdeyse her gün birlikte kayıyoruz. Bir baba olarak onunla gurur duyuyorum ve uluslararası bir yarışmaya katılmasını, kürsüye çıkmasını çok istiyorum" diye konuştu.

Bu arada minik Macit, 8 yaşına geldiğinde festival müsabakalarına katılabilecek.

Geleceğin şampiyonu

Geleceğin şampiyonu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber