Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 24 Ağustos 2016 - 10:48 Yorum: 0

Geleceğin sanatçılarını belirleme sınavı

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü'nün yanı sıra Plastik Sanatlar Bölümlerinde eğitim görecek öğrencilerinin...

Geleceğin sanatçılarını belirleme sınavı

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü'nün yanı sıra Plastik Sanatlar Bölümlerinde eğitim görecek öğrencilerinin seviye belirleme sınavının 7 Eylül Çarşamba günü yapılacağını duyurdu.

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, geleceğin en çok tercih edilen meslekleri arasında gösterilen Grafik Tasarım Bölümü'nün yanı sıra Plastik Sanatlar bölümlerinde eğitim görecek öğrencilerinin seviye belirleme sınavının 7 Eylül Çarşamba günü saat 10.00'da yapılacağını duyurdu. Seviye belirleme sınavına girmek isteyen adayların 6 Eylül Salı günü mesai bitimine kadar YDÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na kayıtlarını yaptırabileceklerini de bildiren YDÜ, Türkiye ve yurtdışından kayıt yaptırmak isteyen adaylar içinse YDÜ temsilciliklerine başvuruda bulunabileceklerini açıkladı.

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, "Türkiye'den kayıt yaptıracak adayların, 2016-ÖSYS sonuçlarına göre puan türlerinin herhangi birinden barajı (150 puan ve üzeri) geçmiş olmaları gerekmektedir. KKTC vatandaşı adayların ise, öğrenci işlerine doğrudan kayıt yaptırdıktan sonra YDÜ GSTF'nin yapacağı seviye belirleme sınavına girmeleri yeterli olacaktır. Adaylara karakalemle çizim yaptırılacak seviye belirleme sınavı, fakülte binasında yapılacaktır. Grafik Tasarım ve Plastik Sanatlar Bölümleri'ne alınacak öğrencilerin, tanıtım ve reklam ajanslarında, matbaalarda, özel ve resmi kuruluşların reklam ve tanıtım birimlerinde, medya kuruluşlarında sanat danışmanı veya grafik tasarımcı olarak; illüstrasyon, animasyon, reklam fotoğrafçılığı, web tasarımı, video-film, sinema, etkileşimli çoklu ortam, masaüstü yayıncılık, yeni medya alanlarında görev alabilirler. Bunların yanısıra mezunlarımız, "sanatçı tasarımcı" ünvanları ile serbest meslek yapabilecekleri gibi, öğretmenlik sertifikası alanlar, resmi ya da özel öğretim kuruluşlarında sanat eğitimcisi olarak görev alabileceklerdir. Her türlü görsel bildirişimin ve iletişimin kurulmasında etkin rolü olan sanatsal yönü güçlü, çözüm yeteneği gelişmiş grafik tasarımcısının; hemen her sektörde çok geniş istihdam alanları olduğu bildirilmektedir" denildi.

"Mezunlarımız iş bulma konusunda rakiplerine göre daha avantajlı"

"Seviye belirleme sınavını geçip bir programa yerleştikten sonra mezun olmak ve daha sonra rahatça iş bulmak en önemli sorunudur" diyen Fakülte Dekan Vekili Prof. Dr. Uğurcan Akyüz, "Mezunlarımızın iş bulmada, aldıkları eğitim ve donanımları ile rakiplerine göre daha avantajlı olduklarını duymak, görmek ve bilmek bizi mutlu ediyor. Dört yıllık öğrenimlerini tamamlayan mezunlarımız istedikleri takdirde YÖDAK'tan sonra YÖK'ten de onay almış Yüksek Lisans programına devam edebilirler. Ayrıca Fakültemizde; sanat ve tasarım alanlarında YÖDAK ve YÖK onaylı ilk ve tek Doktora programı da mevcuttur. Bu programdan ilk mezunlarımızı vermek üzereyiz. Her biri alanlarında yetkin ve deneyimli hocalar ile yürüttüğümüz programlarımızda geleceğin sanatçı, tasarımcı veya akademisyenlerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber