Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 19 Nisan 2016 - 14:15 Yorum: 0

Geleceğin Siyasetçi Ve Bürokratları Kamusal Akıl Stüdyosunda Yetişiyor

Ankara’da bulunan Atılım Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde 2009 yılında hayata..

Geleceğin Siyasetçi Ve Bürokratları Kamusal Akıl Stüdyosunda Yetişiyor

İSTANBUL (İHA) Ankara’da bulunan Atılım Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde 2009 yılında hayata geçirilen Kamusal Akıl Stüdyosu’nda (KAS) öğrenciler eğitim hayatında yerel yönetimlerle işbirliği yapıyor.
Türkiye’de kamu yönetimi ve siyaset alanında uygulama bilgisi ve deneyim sahibi yetişmiş eleman bulunmaması, üniversite, kamu ve sivil toplum örgütleri arasındaki işbirliklerinin azlığı, zayıflığı ve üniversitelerin kamunun ve siyasetin değişen ihtiyaçlarını takip etmesindeki güçlükleri gidermek gibi amaçlarla kurulan Kamusal Akıl Stüdyosu gençleri öğrencilik döneminden siyasete ve bürokrasiye hazırlıyor. KAS’ın çalışma alanlarına değinen Atılım Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin, “Eğitim sürecinde teorik bilginin yanı sıra kamu kurumlarıyla birlikte yapılan iş birlikleri aracılığıyla öğrencilerimizin uygulama bilgisini artırmak, kamusal sorumluluk bilincini yerleştirmeyi amaçlıyoruz. Stüdyo eğitiminden kastımız öğrencilerin bütün bir yıl boyunca hocanın bir şeyler anlattığı ve öğrencinin sadece dinleyici olduğu bir eğitim metodundansa öğrencinin bir şeyleri deneyimleyerek sorun çözme becerilerini geliştirdiği bir eğitimden söz ediyoruz. Kamusal akıl stüdyosu programımız 2009 yılından beri bölümümüzde uyguladığımız çok özel bir program. Türkiye’de de bir ilk ve diğer üniversiteler tarafından da çok ilgi gördü. Gelecekte kamu yönetimi eğitiminde bir model olarak tüm Türkiye’de kullanılmasını arzu ediyoruz. Diğer üniversitelerin de ilgi gösterdiğini görünce seviniyoruz” açıklamalarında bulundu.
Her yıl yerel yönetimlerle, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıyla ve merkezi hükümet kuruluşlarıyla yaptıkları işbirlikleri çerçevesinde öğrencilerle hem analiz ve grup çalışmaları hem de elde edilen veriler doğrultusunda proje geliştirme çalışmaları yaptıklarını dile getiren Doç. Dr. Şahin, “Bu çalışmalar sürecinde bize ortaklık eden kamu kurumlarıyla yoğun bir etkileşim içerisindeyiz. Yaptığımız çalışmaların önemli ürünleri de ortaya çıkıyor” dedi.
KAS kapsamında gerçekleştirilen çalışmalardan ‘Gölbaşı Belediyesi’ konulu çalışmayı anlatan Atılım Üniversitesi öğrencisi Berk Çelebi ise “Gölbaşı Belediyesi’nin bütün projelerini en ince ayrıntılarına kadar inceledik. Özellikle 2009-2011 yılları arasında gelir gider oranına baktık çünkü elimizde sadece 3 yılın verileri vardı. Bazen de Belediye Meclisi’nin toplantılarına girerek küçük notlar aldık. Bu ders bize araştırmanın nasıl olduğu, verilerin nasıl toplanıp analiz edildiği ve nasıl bir düzleme geçirilmesi gerektiğini öğretti. Bu ders sayesinde belediyeleri ve farklı kurumları inceleme şansımız oldu” diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber