Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Ekim 2016 - 14:38 Yorum: 0

‘Geleceğin Yıldızları’ projesi Pazartesi günü başlıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'de bir ilk olarak hazırlanan ve geleceğin yıldız sporcularını çıkarmayı amaçlayan "Geleceğin Yıldızları"...

‘Geleceğin Yıldızları’ projesi Pazartesi günü başlıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'de bir ilk olarak hazırlanan ve geleceğin yıldız sporcularını çıkarmayı amaçlayan "Geleceğin Yıldızları" adlı projenin 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı çalışmaları 10 Ekim Pazartesi günü başlıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projeye Trabzon Valiliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Mili Eğitim Bakanlığı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi paydaş olurken, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı çalışmaları öncesi Trabzon Büyükşehir Belediyesinde bir değerlendirilme toplantısı yapıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi başkanı Ahmet Taşan, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk, Milli Eğitim Şube Müdürü Gülsüm Memiş Kaptanoğlu, okul müdürleri ve proje uzmanları katıldı.

Projenin 2015-2016 ayağında yaklaşık bin öğrenci Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki modern spor salonlarında branşında uzman antrenörler eşliğinde sporun temel unsurları öğretilerek spora yatkınlık testleri yapılmak suretiyle 14 branşta eğitim gördü.

Öğrencilerin spor malzemeleri ve ulaşımı Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığı proje kapsamında okullarında spor salonu bulunmayan Ortahisar Temel Yaşar Çoruh İlkokulu, Yeşiltepe İlkokulu, Yomra Merkez İlkokulu ve Akçaabat Söğütlü ilkokullarından 2. sınıf öğrencileri spor ile buluşturuldu.

Yomra Jimnastik salonu, Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu, Beşirli Tenis Kortları ve Söğütlü Atletizm Pisti'nde yapılan spor eğitimleri ile geleceğin sporcularının çıkarılmasının amaçlandığı proje kapsamında öğrencilere KTÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu görevlilerince yapılan testler sonucunda belirlenen motorik özelliklere göre takım sporlarına veya bireysel sporlara olan yatkınlıkları belirlendi ve gelecek yıllar için yönlendirme yapıldı.

2015-2016 eğitim ve öğretim yılı boyunca 2 aylık periyotlarla 4 aşamada gerçekleştirilen proje ile öğrencilerin fiziksel, zihinsel ve sosyal yönden gelişmelerine katkı sağlanması amaçlandı.

Geleceği Yıldızları Projesi ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Türkiye'de bir ilk olarak hazırladığımız bu proje ile geleceğin sporcularını yetiştirmeyi hedefledik. Projeye katılan küçük yavrularımızın geleceğin yıldız sporcuları olmasının projesidir bu. Türkiye'de bir ilktir. Trabzon, Türkiye'de sporun başkentidir. Bu proje ile Trabzon'un var olan misyonuna katkıda bulunuyoruz. Gençlik Spor Genel Müdürlüğümüz ve Gençlik Spor Bakanlığımız Türkiye'de ilk olan bu projeyi bir örnek olarak aldı ve hemen hemen bütün ülkeye yaymanın hazırlığın yapmaktadır. Bu projeye katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlarımıza, öğretmenlerimize ve velilerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber