Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 30 Mart 2017 - 13:53 Yorum: 0

Geleneksel çocuk oyunları Gaziosmanpaşa’da yaşatılıyor

Gaziosmanpaşa'da öğrencilerin internet ortamında ya da bilgisayarda zaman geçirmeleri yerine geleneksel oyunları oynaması ve bu oyunların günümüzde yaşatılması...

Geleneksel çocuk oyunları Gaziosmanpaşa’da yaşatılıyor

Gaziosmanpaşa'da öğrencilerin internet ortamında ya da bilgisayarda zaman geçirmeleri yerine geleneksel oyunları oynaması ve bu oyunların günümüzde yaşatılması amacıyla düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'nin kazananları belli oldu. Onlarca çocuğun kıyasıya yarıştığı müsabakalar ise oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'nin final müsabakaları ve ödül töreni Küçükköy Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bakırcı, oyunlara katılan okullarını müdürleri ile ilkokul ve ortaokullardan yaklaşık bin öğrenci katıldı. Mendil kapmaca, sek sek, yakar top ve mas güreşi kategorilerinde düzenlenen şenlik mendil kapmaca branşlarında okullarında finale kalan öğrencilerin müsabakalarıyla başladı. Ardından yakar top ve mas güreşinde finale kalan öğrenciler birinci olabilmek için ter döktü. Öğrencilerin kıyasıya mücadele ettiği şenlik oldukça renkli görüntüler oluşturdu. Öğrencilerin internet ortamında ya da bilgisayarda zaman geçirmeleri yerine geleneksel oyunlarla oynaması amacıyla düzenlenen şenliğe yoğun ilgi gösteren öğrenciler yarışmaları dikkatle takip etti. Kimi çocuklar kazandıkları için sevinirken, kimileri de kaybettikleri için gözyaşlarına hakim olamadı.

Yarışların sonrasında birinciliği kazanan öğrencilerine madalya ve kupalarını Başkan Usta ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bakırcı takdim etti. Öğrencileri tebrik eden Başkan Usta, miniklerin sevincine ortak oldu. Şenliğin sonunda Başkan Usta, yarışlara katılan okul müdürlerine Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından "Temiz Okul, Sağlıklı Okul" projesi kapsamında beyaz bayrak kazandıklarını gösteren belgeleri de takdim etti.

"Geçmişten geleceğe çocuklarımızı yetiştirmek için bu çalışmaları başlattık"

Öğrencilerin geleneksel oyunları unutmaması adına şenliğin önemli olduğunu ifade eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Bir kere çocuklar hep bizim geleceğimiz diyoruz. Biz geçmişten geleceğe çocuklarımızı yetiştirmek için bu çalışmaları başlattık. Gaziosmanpaşa'da yaşayan her öğrencimizin her gencimizin bir spor dalıyla ilgilenmesine yönelik bir çalışma bu. Daha önemlisi geçmişteki geleneklerimizden bu güne kalan sporlarımızı yeniden yaşatmak. Bunu ilköğretim, ortaöğretim düzeyinde tüm öğrencilerimizle bugün yaptık. Lise düzeyinde öğrencilerimize de yapıyoruz. Ama küçüklere vermek daha kolay oluyor yani ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerimiz bu geleneksel sporlara daha fazla ilgi gösteriyor" dedi.

"Almamız gereken kupayı aldık"

Şenlikte yer aldığı için çok gururlu olduğunu dile getiren Efe Can Çelik , "Mendil kapmaca oynadık, çok zordu, zorlu bir oyundu. Almamız gereken kupayı aldık. Geleneksel çocuk oyunlarında oynadığımız için kupamızı aldığımız için çok mutluyuz" diye konuştu.

"Böyle oyunların sürekli yapılmasını istiyorum"

Yarışmalarda arkadaşlarını dikkatle izlediğini ve yarışmaların seneye yeniden yapılmasını istediğini belirten Nergis Timurtaş, "Bugün eski oyunlarımızı oynadık, kazandık çok mutluyuz. Madalyamı aldım, oyuna katılan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Böyle oyunların sürekli yapılmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Geleneksel çocuk oyunları Gaziosmanpaşa’da yaşatılıyor

Geleneksel çocuk oyunları Gaziosmanpaşa’da yaşatılıyor

Geleneksel çocuk oyunları Gaziosmanpaşa’da yaşatılıyor

Geleneksel çocuk oyunları Gaziosmanpaşa’da yaşatılıyor

Geleneksel çocuk oyunları Gaziosmanpaşa’da yaşatılıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber