Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 20 Temmuz 2017 - 15:43 Yorum: 0

Geleneksel oyun karavanı Ümraniye’den yola çıktı

Ümraniye Belediyesi, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki çocukları için oyun karavanı gönderdi.

Geleneksel oyun karavanı Ümraniye’den yola çıktı

Ümraniye Belediyesi, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki çocukları için oyun karavanı gönderdi. Çocuklar için 8 ayrı şehirde ilde iki günlük sürecek olan Oyun Karavan tırını Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndan uğurladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çocuk Oyun Ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu, Save the Children ve Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen oyun tırı, çocuklara geleneksel oyunları öğretmek için yola çıktı.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine çocukları eğlendirmeye giden oyun tırı, palyaço, boyama kitabı ve kalemleri, şişme oyun alanları, sinema ve animasyon gösterileri, seksek, ip atlama, çember çevirme halat çekmece, mendil kapmaca, şapka, ayakkabı, tişört, geleneksel sokak yarışma oyunları ve 20 bine yakın oyuncak dağıtılacak.

Oyun tırı ile ilgili bilgi veren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Oyun karavanı Güneydoğu vilayetlerimize gidiyor. Geleneksel Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu var. Bu federasyonla biz birkaç kez geleneksel çocuk oyunları festivali düzenledik. Şimdi de yine bu federasyonumuzla birlikte sponsor olarak hazırladık bu programı. Uğurlamaya geldik, biz de katkı sağladık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı katkı sağladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı katkı sağladı. Tırın içine oyuncaklar var, hediyeler var. Gittikleri şehirlerde vatandaşlarımızın çocuklarına ve özellikle devlet koruması altındaki çocuklarla onlarla onları kaynaştırmak ve hediye götürmek ve geleneksel çocuk oyunlarımızı onlara tanıtmak için yola çıkıyor" dedi.

"Şimdiki çocuklar bize göre şansız" diyen Başkan Can, "Bizim kendi ürettiğimiz oyunlarımız vardı hayal dünyamızı zenginleştiren ve kendi oyuncağını kendi yapan bir nesiliz biz. Telden araba yapmak, çember çevirmek, ip atlamak, sek sek oynamak şimdiki çocukların bilmediği oyunlar bunlar. Şimdiki çocuklar bilgisayarın önüne geçiyor dünya ile irtibatını kesiyor. Dolayısıyla çocuklarımıza kültürümüz olan oyunları tanıtmak istiyoruz. İşte bu tır önce Diyarbakır'a gidecek, Mardin'e geçecek, Siirt'te geçecek, Van'a geçecek, Ağrı'ya geçecek, Muş" geçecek, Bingöl'e geçecek, Bingöl'den Tunceli'ye geçecek. 8 vilayetimizi dolaşacak" diye konuştu.

Geleneksel oyun karavanı Ümraniye’den yola çıktı

Geleneksel oyun karavanı Ümraniye’den yola çıktı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber