Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 10 Mart 2015 - 13:43 Yorum: 0

Geleneksel şiiri elektronik postayla yaşatacak

Şair Atmaca, geleneksel şiirleri yaşatmak ve kendisi gibi şairlere geniş kitlelere ulaşma imkanı sağlamak amacıyla çıkaracağı dergiyi sadece elektronik posta aracılığıyla sanatseverlere gönderecek

Geleneksel şiiri elektronik postayla yaşatacak

ESKİŞEHİR (AA) - SİNAN BALCIKOCA - Eskişehir'de, 35 yıldır sanatla ilgilenen, 13 kitap yazan ve 3 dergi çıkartan şair Tayyib Atmaca, geleneksel şiirleri yaşatmak için "Hece Taşları" adını verdiği dergiyi sadece elektronik posta aracılığıyla ücretsiz olarak sanatseverlere sunacak.

Atmaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır sanatla iç içe olduğunu belirterek, sırtını geleneğe yaslayan, elektronik ortamda sanata hizmet edecek bir dergi çıkarmaya karar verdiğini söyledi.

 Dergisini, okuyucuların elektronik posta adresine göndereceklerini anlatan Atmaca, "Dergimizde sırtını geleneğe yaslayan şiirlere yer verilecek. Hece şiiri, aruz ve gazel dergimizde yer bulacak. Bu şiirler günümüzde yazılmıyor gibi görülse de kıyıda köşede yazan ancak yayınlayacak yeri olmayan şairler olduğunu biliyoruz. İstiyoruz ki bu geleneği yaşatalım, şiirleri gün yüzüne çıkaralım ve klasik şiirimize yeni bir ivme kazandıralım. Dergide, serbest şiirlere yer verilmeyecek. Klasik tarzda yazan şair ve yazarları da dergide tanıtacağız" diye konuştu.

Atmaca, derginin ilk sayısını 15 Mart'tan itibaren okuyucuların elektronik posta adreslerine göndereceklerini dile getirdi.

Hece ve aruz şiirini yeniden ayağa kaldırmayı hedeflediklerini vurgulayan Atmaca, "İsteğimiz, şairlerin eserleri bir kenarda kalmasın. Bu derginin ticari gayesi yok. Hiç kimseden maddi beklenti içinde değiliz. Sadece Türk kültürüne, Türk şiirine hizmet etmek için böyle bir adım attık. Alanında yeni bir dergi olacak. Belki de bu dergi yıllar sonra kaynak gösterilecek. Elektronik dergiler var ancak dergimiz sadece okuyucunun elektronik posta adresine gidecek" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber