Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 24 Mart 2015 - 14:23 Yorum: 0

"Gelibolu Oyunları"na doğru

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında organize edilen "Gelibolu Oyunları"nın parkur incelemesi tamamlandı.Çanakkale Savaşları'nda yer alan Türkiye,...

'Gelibolu Oyunları'na doğru

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında organize edilen "Gelibolu Oyunları"nın parkur incelemesi tamamlandı.

Çanakkale Savaşları'nda yer alan Türkiye, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, Yeni Zelanda, Avustralya ve Hindistan'dan üniversiteli sporcuların katılacağı Gelibolu Oyunları, 25-29 Nisan'da yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen, katılımcı ülkeler arasında dostluğun pekiştirilmesi amaçlanan oyunların müsabaka alanlarının saha incelemeleri, Gelibolu Oyunları 2015 Sportif Direktörü Hüseyin Asar, Sportif Operasyon Sorumlusu Eser Kay ve Saha Sorumlusu Barış Büyükgüçlü tarafından gerçekleştirildi.

 

Asar, Kay ve Büyükgüçlü ile sorumlu ekiplerin 4 gün süren incelemelerinde, belirlenen alanların üzerinden tek tek geçilerek müsabakaların sorunsuz sürmesi için önlemler alındı, gereklilikler tespit edildi.

İncelemelerin ardından Gelibolu Oyunları Eş Başkanı Faruk Boyacıoğlu, Çanakkale Valiliği 2015 Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret edip Genel Sekreter Mahmut Akkuş ile görüştü. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ve organizasyon heyetinin de yer aldığı toplantıda son durum değerlendirildi.

Sporcuların 3'e 3 basketbol, tenis, bisiklet, kros, triatlon, yelken, plaj voleybolu, yüzme ve ragbi branşlarında mücadele edeceği Gelibolu Oyunları'nın açılış töreni 25 Nisan'da, kapanış töreni ise 29 Nisan'da İstanbul'da olacak.

Sloganı "100 Yıl Önce Atalarının Can Verdiği Topraklarda, Onlar Barış İçin Oynuyor" olan oyunlara yaklaşık 500 sporcunun katılması bekleniyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber