Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Mart 2015 - 09:48 Yorum: 0

Gelin görümce dayanışması girişimciliğe yöneltti

Adıyaman'da bir kadın, iki görümcesiyle sabundan hediyelik eşya üretilen iş yeri açtı

Gelin görümce dayanışması girişimciliğe yöneltti

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da bir kadın, iki görümcesiyle açtığı iş yerinde sabundan hediyelik eşya üretiyor.

Sıklıkla yaşanan gelin-görümce tartışmalarının önüne geçmek amacıyla yola çıkan gelin Nezihe Taş (42) ile görümceleri Ayşe Hivran (36) ve Funda Taş (39), açtıkları iş yeri ile Türkiye'ye örnek olmak istiyor.

Kent merkezindeki iş yerinde sabundan hediyelik eşya üreten üç kadın, hem aile bütçelerine katkıda bulunuyor, hem de birliktelik mesajı veriyorlar.

Gelin Nezihe Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evde boş durmaktan sıkıldıkları için görümceleriyle iş yeri açmaya karar verdiklerini söyledi.

Yaptıkları araştırmanın ardından sabundan hediyelik eşya üretmek amacıyla iş yeri açtıklarını belirten Taş, "Sabundan el yapımı hediyeler üretiyoruz. Görümcelerimle bu işi yürütmeye çalışıyoruz. Güzel işler yapıyoruz. Birlikteliğimiz herkese örnek olsun" dedi.

- Kentin tanıtımına da katkı sunacaklar

Kimya mühendisi olan Ayşe Hivran Taş da Adıyaman'da ilk defa sabun dan hediyelik eşya ürettiklerini dile getirdi.

İnternet üzerinden araştırma yaparak işlerini geliştirdiklerini anlatan Taş, ilerleyen süreçte farklı ürünlerle hizmet vereceklerini kaydetti.

Yaptıkları çalışmalarla Adıyaman'ı da tanıtmak istediklerini vurgulayan Taş, şöyle konuştu:

"Adıyaman'a özgü pek bir şey göremiyoruz. Hediyelik sabunla ön plana çıkabiliriz. Su kabaklarını işlemeye başladık. Hedefimiz, Nemrut heykellerini, ilimizin kültürel değerlerini sabunla birleştirmek. Bunlardan kalıplar oluşturup, sabuna dökerek Adıyaman turizmine katkıda bulunmak istiyoruz. Bunun için çalışmalarımız var."

Yürüttükleri ortak çalışmanın örnek olmasını dileyen Taş, "Bu şekilde birliktelikle güzel şeylerin ortaya çıkacağını göstermek istiyoruz. İnşallah Türk halkına örnek oluruz" diye konuştu.

Funda Taş ise evde boş oturan kadınlara iş hayatına atılmalarını tavsiye ederek, "Kız kardeşim ve yengemle güzel bir işe giriştiğimizi düşünüyorum. Gelin-görümce dayanışmasının önünü açtığımız düşünüyorum. Herkese örnek olsun" dedi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber