Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Sami Er
Siyaset 31 Temmuz 2014 - 19:11 Yorum: 0

Geminin su almasını istemiyoruz

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, "Seçilecek cumhurbaşkanı 76 milyonun temsilcisi olmalıdır. Böyle olmadığı takdirde bu gemi su alır. Biz bu geminin su almasını hiç istemiyoruz" dedi.

Geminin su almasını istemiyoruz

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, 'Seçilecek cumhurbaşkanı, milletten aldığı oy ne olursa olsun 76 milyonun hepsinin temsilcisi olmalıdır, hepsinin birlik ve beraberliğinin temsilcisi olmalıdır. Böyle bulunmadığı takdirde bu gemi su alır. Biz bu geminin su almasını hiç istemiyoruz' dedi.

Sivas Belediyesi Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda sivil cemiyet kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya gelen İhsanoğlu, yaptığı konuşmada, Sivas'ın tarihi önemine değinerek, burada şahısların birlik ve beraberlik arasında yaşadığını söyledi.

Sivas'ın Nuri Demirağ, Muhsin Yazıcıoğlu bunun gibi ciddi isimler yetiştirdiğini belirten İhsanoğlu, bu isimlerin unutulmayacağını dile getirdi.

İhsanoğlu, Sivas merkeze bağlı İşhan köyünü ziyareti esnasında çiftçilerin dertlerini dinlediğini anlatım ederek, 'Özellikle çiftçi kardeşlerimizin vergi ve kredi borcu sarmalında nasıl sıkıldığını biliyoruz. Bu, her yerde öyledir. Türkiye'yi borç sarmıştır, kişiler bundan sonra orta direkt olmaktan çıkmıştır. Gelecek hükümet buna bir çare bulmalı. İnşallah seçildiğim andan itibaren başta ele alacağım konulardan bir tanesi de vergi ve borç meselesidir. Bu probleme bir an evvel çare bulmamız lazım sebebiyse ters takdirde orta derslik ortadan kaybolacaktır' diye konuştu.

İhsanoğlu, cumhurbaşkanı seçimine değinerek, 'Milletin adayı herkezin adayıdır. Tek partinin adayı milletin adayı olamaz' dedi.

Ayrımcılık yapılmayan bir Türkiye istediklerini dile getiren İhsanoğlu, Sivas olayları ve Başbağlar katliamına işaret ederek, 'Türkiye'yi bölmek arzu edenler var. Biz buna alet olmayalım. Türkiye'yi hiç bir süre Suriye, Irak yapmayacağız. Onun için 10 Ağustos'taki oylarınız fazla aşırı önemli' ifadesini kullandı.

Adaylık sürecini söz eden İhsanoğlu, hedefinin, ülkeyi, Büyük lider Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak olduğunu belirtti. 

Cumhurbaşkanı seçiminin Türkiye'de demokrasinin önünü açacağını anlatım eden İhsanoğlu, seçim kampanyasına gönüldaşlarıyla başladıklarını belirterek, 'Dostlarımızın verdiği arabalarla dolaşıyoruz, paramızın yettiği otobüsleri giydiriyoruz ve sizin gösterdiğiniz sevgiyle büyüyoruz. Karşı yan da devletin tüm imkanları, Başbakanlığın tüm imkanları... Bütün bakanların hepsi bir ağızdan Ekmeleddin İhsanoğlu'na küfretmekle, iftira atmakla, yalan söylemekle ve suç uydurmakla meşgul. Benim en büyük suçlarımdan biri 'monşer' olmaktır. Ben İsrail taraftarıymışım. Ben hayatımı Filistin davasına adamış, Filistin'in Birleşmiş Milletler'e girmesi için çalışmış bir adamım. Hamas ile Fetih (El Fetih) arasındaki ilk kavgayı durduran bir insanım ve ilk ateşkesi veren bir insanım' diye konuştu.

İhsanoğlu, şunları söyledi:

'(Vesayet sistemini kaldıracağım) diyenler, kendi vesayet sistemlerini getirecek. Bu vesayet sistemi nedir? Temsil ettikleri parti, biz bu partiye saygılıyız, o partiye kardeşlerimiz oy veriyor. O oylara saygılıyız fakat siz o oyları şahsı emelleriniz ve kişisel gücünüzü artırmak için kullanamazsınız. Yani siz Türkiye'nin rejimini parlamenter rejimden başkanlık rejimine, tüm güçleri tek bir kişinin eline toplama sürecine, kendi arzunuzla yapamazsınız. Millet bunu kabul etmiyor, Meclis de bunu kabul etmedi, ulus de bunu hiç kabul etmedi. O süre siz var Anayasa'ya göre seçileceksiniz ve bu seçilecek insan bu Anayasa'nın hükümlerine göre devleti idare edecektir. Seçilecek cumhurbaşkanı milletten aldığı oy ne olursa olsun 76 milyonun hepsinin temsilcisi olmalıdır, hepsinin birlik ve beraberliğinin temsilcisi olmalıdır. Böyle bulunmadığı takdirde bu gemi su alır. Biz bu geminin su almasını hiç istemiyoruz.  Hele bu fırtınalı günlerde, her tarafımızdan fırtınalar eserken Türkiye selametle istikrar arasında büyümeli. Biz istiyoruz ki Türkiye istikrar, mutluluk arasında büyüsün.'

ETİKETLER: Geminin , su , almasını , istemiyoruz
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber