Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 23 Ağustos 2016 - 14:44 Yorum: 0

Gemlik Körfezi’nde avlanmak yasak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca yayınlanan ticari amaçlı su ürünleri avcılığının düzenlenmesi hakkındaki tebliğe göre, Gemlik Körfezi'nde...

Gemlik Körfezi’nde avlanmak yasak

Bursa'da Gemlik Körfezi'nde balık avına sınırlama getirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca yayınlanan ticari amaçlı su ürünleri avcılığının düzenlenmesi hakkındaki tebliğe göre, Gemlik Körfezi'nde 1 Eylül 2016-31 Ağustos 2020 tarihleri arasında avlanmaya sınırlama ve yasak getirildi.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Akıt, bu kararın alınmasını sağlayanlara teşekkür ederek, "Trolle avlanma konusunda da bir düzenleme yapılarak Bozburun-Zeytinbağ hattına çekilmesi gerekiyor. 15-20 yıldan beri, odamızı ziyaret eden bakanlarımıza, valilerimize, kaymakam ve belediye başkanlarımıza, her platformda ve her vesile ile, körfezimizde gırgır ve benzeri avlanmalar devam ederse balıkları çocuklarımıza ancak akvaryumda görebileceğini anlattık. Bugün son virajda işin önemi anlaşılmış gözüküyor. Bu kanun tatbik ve takip edilirse körfezimizde her yıl balık çeşitlenecek ve bollaşacak, bütün Bursa'ya yetecek" dedi.

GTSO Başkanı Kemal Akıt, "Bu neticenin alınmasında Gemlik Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zeki Hazer ve yönetiminin büyük mücadelesi ve emekleri var. Kendilerini gönülden tebrik ediyorum. Ancak ışıkla avlanma yasağında olduğu gibi daha tehlikeli ve balık neslini tüketen trol avcılığının da Bozburun-Zeytinbağ hattından başlatılması lazım" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber