Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 31 Temmuz 2014 - 12:11 Yorum: 0

Genç arkadaşlar takımıma heyecan getirecek

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın deneyimli oyun kurucularından Arslan "2014 FIBA Basketbol Dünya Kupası aday kadrosuna davet edilen genç oyuncuların milli takıma dinamizm getireceğini söyledi.

Genç arkadaşlar takımıma heyecan getirecek

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın uzman oyun kurucularından Ender Arslan '12 Dev Adam'ın İspanya'da düzenlenecek 2014 FIBA Basketbol Dünya Kupası namzet kadrosuna çağrı edilen genç oyuncuların ulusal takıma dinamizm getireceğini söyledi.

Ay-yıldızlı ekibin yine yapılanmasının başantrenör Ergin Ataman önderliğinde yapılmasını fazla aşırı büyük artı şekilde nitelendiren Ender Arslan, 'Milli takıma yeni gelen genç arkadaşların ve ya tecrübeli olup da ilk defa gelen arkadaşların takıma iyi yansıyacağını düşünüyorum. Bütün bunların ulusal takımımıza yeni bir heyecan ve dinamizm getireceğini söyleyebilirim. Ergin Ataman'ın başımızda olması bana göre fazla aşırı büyük bir artı. Şu ana kadar her şey iyi gidiyor. Ergin ağabeyin sistemini anlama ve oturtma dönemi yeni başlıyor. İnşallah her şey iyi olur' diye konuştu.

Tecrübeli oyun kurucu, geçmiş turnuvalarda alınan müspet ve ya olumsuz sonuçlardan etkilenmemeleri gerektiğini vurgulayarak, 'Geçmişle fazla aşırı yaşamamak lazım. Ne dünya ikinciliğinin mutluluğuyla yaşamalıyız ne de bir sonraki Avrupa Şampiyonası'ndaki fena sonuçlarla demoralize olmalıyız. Şu an yeni bir öykü başladı. Bu kısma iyi hazırlanıp, iyi motive olup Dünya Kupası'na o biçimde girmemiz gerekiyor' ifadelerini kullandı.

'Yapmamız gereken tek şey, sistemi anlamak'

Dünya Kupası'nda ilk turda ABD, Dominik Cumhuriyeti, Finlandiya, Ukrayna ve Yeni Zelenda ile karşılaşacaklarını  hatırlatan Ender Arslan, şimdiden küme maçlarını düşünmemeleri gerektiğini aktardı. 

Hazırlık döneminde Ergin Ataman'ın belirleyeceği oyun sistemi üstünde yoğunlaşmak istediklerini belirten 31 yaşındaki ulusal basketbolcu, şunları kaydetti:

'Şu an Dünya Kupası'nı, grubu ve maçları konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Odaklanmamız gereken nokta bu turnuvaya en hazır biçimde gitmemiz. evvel hazırlık maçları var, onları oynayacağız. Şimdiden bir hedef belirtip de oraya odaklanmanın bundan önceki tecrübelerime göre bir faydası olmadığını söyleyebilirim. Onun için şu anda yapmamız gereken tek şey, sistemi anlamak.'

Bir oyuncu şekilde Ataman'ın felsefesini azami bilenlerden bir tanesi olduğunun altını çizen Ender Arslan, 'Her süre iddiasını ortaya koyan ve bunu da oyuncusuna sonuna kadar aşılayan bir antrenör. Oyuncular olarak, Ergin hocanın sistemini anlayıp, uygulamaya odaklanmak zorundayız. Yavaş yavaş turnuva yaklaştıkça bize hedeflerini anlatacak' biçiminde sözlerini tamamladı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber