Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Mayıs 2016 - 14:33 Yorum: 0

Genç Dahiler Buluşlarını Sergiledi

Bingöl'ün Genç ilçesinde bulunan Mevlana Ortaokulu öğrencileri bilim şenliğinde buluşlarını sergiledi.

Genç Dahiler Buluşlarını Sergiledi

Bingöl'ün Genç ilçesinde bulunan Mevlana Ortaokulu öğrencileri bilim şenliğinde buluşlarını sergiledi. 8 aylık çalışma sonucu görücüye çıkan buluşlar, katılımcılardan tam not aldı.

Mevlana Ortaokulu'nda görevli 3 öğretmen ve 33 öğrencinin 8 aylık çalışması sonucu hazırladıkları "Bilim şenliği ve Fen sokağı" projesinin eserleri düzenlenen bilim şenliğinde sergilendi. Etkinliğine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler, milli eğitim şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Kurdele kesimiyle başlayan etkinliğe katılan davetliler, eserlerin sergilendiği stantları gezip öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı. 7. sınıf öğrencilerinin öğretmenleri ile birlikte geliştirdiği uçan ataçlar ve sigaranın sağlığa zararlarının anlatıldığı projeler en çok dikkat çekenler olurken, diğer projeler ise hem milli eğitim camiasını hem de katılımcıları kendisine hayran bıraktırdı.

Gençli öğrencilerin zeki olduklarını ve yakın zamanda bilim çalışmalarına ciddi katkı sunacaklarına yürekten inandığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler, "Öğrencilerimizin büyük bir özveriyle hazırladıkları bilim şenliğine katıldık. Birbirinden güzel projelere imza atmışlar. Yapılan 16 projeyi de yakından inceleme fırsatı bulduk ve hayran kaldık. Önümüzdeki yıllarda öğrencilerimizin yapacakları daha özgün projelerle, bilim çalışmalarına ciddi katkı sunacaklarına yürekten inanıyorum. Ben bu bilimsel çalışmalarda emeği geçen herkesi canı gönülden tebrik ediyorum" dedi.

Yaptıkları deneyleri alınlarının akıyla sergilediklerini belirten öğrenciler ise, "Biz bugün bilim şenliği ile ilgili deneyler yaptık. Yaptığımız görseller katılımcılar tarafından tam not aldı. Öğretmenlerimiz bize aylarca deneylerin yapılışını anlattı ve bizlerde bugün burada alnımızın akıyla sergiledik. Bizim için çok muazzam bir gündü. Bizlere bu imkanı sağlayan okul idarecilerimize şükranlarımı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Genç Dahiler Buluşlarını Sergiledi

Genç Dahiler Buluşlarını Sergiledi

Genç Dahiler Buluşlarını Sergiledi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber