Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Spor 26 Mart 2015 - 11:28 Yorum: 0

Genç eskrimcilerin hedefi, dünya şampiyonasında ilki başarmak

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenecek Yıldızlar ve Gençler Dünya Şampiyonası'na hazırlanan milli eskrimciler, Türkiye'ye bu kategorideki ilk madalyayı kazandırmayı amaçlıyor

Genç eskrimcilerin hedefi, dünya şampiyonasında ilki başarmak

KOCAELİ (AA) - KADİR YILDIZ - Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenecek Yıldızlar ve Gençler Dünya Şampiyonası'na hazırlanan milli eskrimciler, Türkiye'ye bu kategorideki ilk madalyayı kazandırmak için mücadele edecek.

Yıldızlar ve Gençler Epe Milli Takım Antrenörü Yusuf Barsbuğa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyona hazırlıklarını çift antrenmanla sürdürdüklerini belirterek, "epe" kategorisindeki 10 kişilik sporcu kafilesini, şampiyonaya en iyi şekilde hazırlamayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye'de son yıllarda eskrim branşında önemli gelişmeler yaşandığını ifade eden Barsbuğa, sporcuların Avrupa'da önemli başarılar kazanmaya başladığını kaydetti.

Barsbuğa, federasyonun yurt dışı politikasının, başarıda büyük öneme sahip olduğunu dile getirerek, "Bundan önceki dönemde sporcularımız, yurt dışındaki şampiyonlara çok fazla gitmiyordu fakat şu anda birçok yurt dışı organizasyona katılarak tecrübe kazanıyorlar. Birçok satellite turnuvasında, dünya kupası ve Avrupa şampiyonalarında sporcularımız, madalya kazanmaya başladı. Bu sebeple dünyada çıta olarak aşağıda bulunan eskrim branşı, ülkemizde hızla dünyadaki diğer başarılı ülkeler seviyesine ulaşıyor. Daha iyi dereceler elde edeceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

- "Yetenekli çocukları, yıldız ve gençlere taşımak istiyoruz"

Yaklaşık bir ay önce Konya'da Süper Minikler ve Minikler Türkiye Şampiyonası'nın yapıldığını anımsatan Barsbuğa, organizasyonda sadece epe branşında 200'ü aşkın sporcunun mücadele ettiğine dikkati çekti.

Barsbuğa, altyapı çalışmalarının birçok ilde başlamasıyla eskrimin ivme kazandığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Daha çok sporcu ve yeteneğe ulaşma imkanımız oldu. Dolayısıyla 'eskrim sporunda daha fazla sporcuya ulaşmak' demek, farklı yeteneklere ulaşmak anlamına da geliyor. Yıldız ve gençlere bu yetenekleri taşıyabilirsek, eskrimde daha güzel yerlere geleceğimize inanıyorum. Ülkemizin daha önce dünya şampiyonasında kazandığı başarı yok fakat Avrupa Şampiyonası'nda derece yapan sporcularımız var. Sporcularla hazırlıklarımızı en üst seviyede tutuyoruz ve sporcularımızın başarılara imza atacağını biliyoruz. Sporcularımızın Türk eskrim tarihi adına dünya şampiyonasında madalya kazanacaklarına inanıyoruz.

Olimpiyatlara sporcu göndermeye çalışıyoruz. Olimpik sporcularımız, faaliyetlerini sürdürerek yurt içi ve dışında müsabakalara katılarak olimpiyat vizesi almaya çalışıyor. Bizim için önemli bir dönüşüm olacaktır. Hem bu şampiyonalarda başarı elde etmek hem de olimpiyatlara sporcu göndermek, eskrimi daha iyi noktalara taşıyacaktır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber