Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 14 Ekim 2016 - 13:28 Yorum: 0

Genç girişimci kardeşlerden örnek işletme

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Söğütlü Beldesinde ikamet eden genç girişimci Adem ve Yavuz Koç kardeşler, atıl durumdaki tarlasını bölgede...

Genç girişimci kardeşlerden örnek işletme

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Söğütlü Beldesinde ikamet eden genç girişimci Adem ve Yavuz Koç kardeşler, atıl durumdaki tarlasını bölgede bir ilk olarak tavuk çiftliğine dönüştürdü.

Civcivleri 16 haftalık alıp gece gündüz bir bebek gibi bakarak büyütmeyi başaran Koç kardeşler, tavuk sayısını bine ulaştırarak günlük yumurta üretimi 600 elde ediyor. Koç kardeşlerin hedefi ise günlük yumurta üretimini bin'e çıkarmak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adem Koç, başlangıç olarak tavuk büyütüp eş ve dostlarının yumurta ihtiyacını karşılamak olduğunu fakat daha sonra talep artınca işletme kurmaya karar verdiklerini söyledi.

Belde dışında atıl durumdaki bir tarlalarının etrafını örterek alt yapıyı oluşturduktan sonra Ankara'dan civcivleri getirerek gece gündüz çocuk gibi baktığını kaydeden Koç, "Toplam işletme maliyeti 180 bin lirayı bulan kısmında devlet 30 bin lirasını karşıladı. Şuan üretime başlamış bulunmaktayız. Ürettiğimiz köy yumurtası bölgede ciddi talep bulunmakta bazen talepleri karşılamakta zorlanmaktayız. Hedefimiz düzenli pazar payını yakalamak. İşletmeyi kardeşim Yavuz Koç ile birlikte çalıştırmaktayız. Ekip çalışması, ciddi meslek anlayışı ile başarıyı yakalamak istiyoruz. Böyle işletme açmak isteyen isteklilere danışmanlık hizmeti vermekten mutluluk duyarız" dedi.

Genç girişimci kardeşlerden örnek işletme

Genç girişimci kardeşlerden örnek işletme

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber