Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 19 Şubat 2019 - 09:48 Yorum: 0

Genç girişimcilere 200 bin TL hibe desteği

Dijitalleşme ve iletişim alanlarında çözümler geliştiren genç girişimciler KWORKS BiGG programı ile TÜBİTAK tarafından verilecek 200 bin TL'lik hibe...

Genç girişimcilere 200 bin TL hibe desteği

Dijitalleşme ve iletişim alanlarında çözümler geliştiren genç girişimciler KWORKS BiGG programı ile TÜBİTAK tarafından verilecek 200 bin TL'lik hibe desteğine hazırlanıyor.

Koç Üniversitesi'nin vizyonuyla uyumlu şekilde üretilen yeni bilginin toplumda faydaya dönüşmesini hızlandırmayı amaçlayan Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi KWORKS, geçtiğimiz sene olduğu gibi 2019'da da Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Destekleme Programı uygulayıcı kuruluşu olarak Türkiye'deki girişimcilik ekosistemine destek vermeye devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre, programda, dijitalleşme ve iletişim alanlarında bir fikre sahip olan genç girişimcilere 200 bin TL'ye varan hibe desteğine erişim için ihtiyaç duyacakları temel eğitim ve mentorluk hizmetleri ile iş planı ve iş modeli geliştirme desteği veriliyor. Genç girişimciler 15 Mart 2019 tarihine kadar KWORKS BİGG Programı internet adresindeki formu doldurarak tamamen ücretsiz olan programa başvurabilecek.

Türkiye'nin dev şirketlerinden mentorluk desteği

Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Destekleme Programı'nın geçtiğimiz sene ilkini gerçekleştirdiklerini belirten KWORKS Direktörü Dr. Mahmut Özdemir, "Genç girişimci adaylarına iş fikirlerini hayata geçirmek için ihtiyaç duydukları eğitim, mentorluk, teknolojik altyapı, müşteri ağına erişim gibi birçok konuda destek sağlıyoruz. Yapay zeka, makine öğrenmesi, büyük veri, blockchain, artırılmış ve sanal gerçeklik, nesnelerin interneti gibi teknolojileri kullanarak dijital dönüşümü hızlandıracak girişimci adaylarını başvuru yapmaya davet ediyoruz. Onlara fikirlerinin pazar ve teknik doğrulamalarını yaptırarak şirketleşme öncesi ihtiyaç duydukları desteği sağlayacağız." dedi. Ayrıca Özdemir, Türkiye'nin önde gelen kurumsal şirket ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte tasarlanan KWORKS BiGG Programında girişimcilere Arçelik, Koçfinans, Zer, Inventram ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) gibi kurum ve kuruluşların yöneticileriyle bir araya gelme olanağı sunduklarını da ekledi.

Programın kapıları üniversite öğrencisinden profesyonellere geniş bir kitleye açık

KWORKS BiGG programına örgün eğitim veren bir üniversitenin herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olacak öğrenciler, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini ön başvuru tarihinden en fazla 10 yıl önce alan adaylar başvurabiliyor. Programa başvurabilmek için ayrıca daha önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 Programı 2. Aşaması kapsamında destek almamış olmak ve ön başvuru tarihi itibarıyla herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer almamak gerekiyor.

Genç girişimcilere 200 bin TL hibe desteği

Genç girişimcilere 200 bin TL hibe desteği

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber