Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 08 Eylül 2016 - 09:43 Yorum: 0

Genç görünmenin sırrı sağlıklı saçlarda

Canlı ve gür saçlara sahip olmak, insanların dış görünüşleriyle ilgili öncelikleri arasında her zaman ilk sırada yer alıyor.

Genç görünmenin sırrı sağlıklı saçlarda

Canlı ve gür saçlara sahip olmak, insanların dış görünüşleriyle ilgili öncelikleri arasında her zaman ilk sırada yer alıyor. Bu yüzden saç dökülmesi sorunu yaşayan pek çok kişi, daha genç ve dinamik görünmek için türlü çarelere başvuruyor. Son dönemde medikal estetik alanında geliştirilen birçok etkili uygulama, insanların daha canlı saçlara kavuşmasına yardımcı oluyor.

Adana Estelite Güzellik Merkezi kurucularından Dr. Gizem Toktaş Geylani, kadın veya erkek pek çok kişinin korkulu rüyası haline gelen saç dökülmesinin tedavi yöntemlerine dikkat çekti. Canlı, beyazlaşmamış ve gür saçların, kişiyi her zaman daha genç ve dinamik gösterdiğini belirten Geylani, "Bu yüzden insanlar, çağlar boyunca her zaman genetik ve çevresel faktörlerle azalan saçlarını yerine koymak veya kamufle etmek için çözümler aramıştır" dedi.

Saç dökülmesine medikal tedavi

Medikal estetik alanında, saç dökülmesi ile ilgili geliştirilen pek çok uygulamanın, insanların daha canlı saçlara kavuşmasına yardımcı olduğunun altını çizen Geylani, şöyle devam etti:

"Saçı koruma ve canlandırmada yıllardır uygulanan saç mezoterapisinde saçlı deriyi canlandıran, dolaşımını arttıran vitaminler saçlı deriye enjekte ediliyor. Son yıllarda kendi kanımızın büyüme faktörlerini elde ederek yaptığımız PRP tedavisi de bu alanda son derece iyi sonuçlar veriyor."

Yine de erkek tipi sonu kelliğe giden saç dökülmelerinde, cerrahi saç ekiminin artık gittikçe artan sıklıkta uygulanmaya başlandığını belirten Dr. Gizem Toktaş Geylani, bunların dışında, kozmetik olarak uygulanan kamuflaj, protez ve boya işlemlerinin de saçları daha gür ve canlı göstermek için sıklıkla yapılan işlemler haline geldiğini kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber