Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Ekim 2016 - 13:13 Yorum: 0

Genç mucitler yaptı, Başkan Doğan gezdi

İzmit Belediyesi ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte gerçekleştirdiği öğrenme şenliklerinin 4.'sü Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Genç mucitler yaptı, Başkan Doğan gezdi

İzmit Belediyesi ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte gerçekleştirdiği öğrenme şenliklerinin 4.'sü Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

23 okulun ve yaklaşık 400 öğrencinin katılım gösterdiği etkinliğe İzmit kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Daire Başkanı Süleyman Akgül, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yakup Yaman, okul müdürler ve öğretmenler katıldı.

Öğrenmenin ne kadar ilgi çekici ve eğlenceli olduğunun gösterilmesi, öğrenmenin hayat boyu devam eden bir süreç olduğu konusunda toplumu bilgilendirmek amacıyla düzenlenen ve öğrencilerin okullarda öğrendikleri bilgileri sergiledikleri şenlikte konuşan Başkan Doğan, "Öğrenme hayat boyu süren bir süreçtir. Bu bilinçle göreve geldiğimiz ilk günden itibaren sayısız projeyi hayata geçirdik. Özellikle eğitim alanında kurumlar arası ilişkilerin örnek alınacağı bir şehir var ise o da İzmit'tir. Gelip bizim şehrimizdeki kurumları örnek alsınlar. Belediyenin imkânlarını nasıl iyi kullanıyorlar diye merak ediyorlarsa gelip belediyemizi incelesinler. İZMEK kurslarımız Bakanlığımızın, Halk Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla müthiş bir okul oldu. Her yaştan vatandaşımıza her branşta hizmet veriyoruz. Türkiye'de ilk defa öğrencilerle birlikte İzmit'te görev yapan öğretmenlerimize de bisiklet hediye ettik. Bisiklet eğitimlerimizi verdik, vermeye de devam ediyoruz" dedi.

"Dünyanın en büyük cevheri bilgi"

Peş peşe açtıkları gençlik merkezlerinin içerisini eğitim olanaklarıyla donattıklarını ifade eden Doğan, "Yurtlar yapıyoruz ve yine Türkiye'de ilk defa üniversiteli pazarını biz hayata geçiriyoruz. Bütün bunları hayatın her döneminde daha bilgili bir toplum olalım diye yapıyoruz. Yoksa işimiz çok zor. Şuanda dünyanın büyük gücü en değerli cevheri bilgidir. Küçücük bir objenin içine ne bilgiler sığdırılıyor, ne kadar değerli bir hale getiriliyor. Öğrenmenin bu kadar önemli olduğu çağımızda daha çok öğreneceğiz, ölene kadar öğreneceğiz, ölene kadar öğreteceğiz. Bilgiyi alıp mezara götürmek yok, bu sebeple her zaman herkese öğreteceğiz" diye konuştu.

"Gençlerimizle gurur duyuyoruz"

Gençler ile gurur duyduklarını söyleyen Doğan, "Biz sayısız medeniyet kurmuş atalarının genlerimi taşıyan bir milletin evlatlarıyız Anadolu yurdu kolay yurt olmadı. Ne mücadeleler ne şehitler verildi. Ama en son Haçlı seferi anlayışıyla yapılan 15 Temmuz hain darbe girişimi tarihten buyana yapılan saldırıların bir örneğiydi. Hedefi Anadolu'dan bizleri, Türkleri, Müslümanları çıkarmaktı. Bunu yüzyıllar boyu denediler ama başaramadılar. En son 15 Temmuz'da denediler ama derslerini aldılar. Ama yine deneyecekler. Onun için güçlü olmak, bilgili, donanımlı, teknolojiyi bilen nesiller yetiştirmemiz lazım. Yavrularımıza çok güveniyor, onlara çok daha fazla ihtimam gösteriyoruz. Allah'ın izniyle yarınlar güçlü Türkiye'nin, güçlü Türk milletinin yarınları olacak" şeklinde konuştu.

Başkan Doğan, çalışmalarda emeği gecen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Başkan Doğan stantları gezerken tansiyonunu da ölçtürdü.

Genç mucitler yaptı, Başkan Doğan gezdi

Genç mucitler yaptı, Başkan Doğan gezdi

Genç mucitler yaptı, Başkan Doğan gezdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber