Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 17 Ekim 2017 - 11:48 Yorum: 0

Genç mühendis YENİMEK’te okuma-yazma öğreniyor

Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme Hobi Kurslarında okuma yazma öğrenen ODTÜ mezunu mühendis Gülseçen Kök Elçi, tam her şey bitti derken gösterdiği...

Genç mühendis YENİMEK’te okuma-yazma öğreniyor

Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme Hobi Kurslarında okuma yazma öğrenen ODTÜ mezunu mühendis Gülseçen Kök Elçi, tam her şey bitti derken gösterdiği azim ve yaşama sevinci ile hayata yeniden tutundu. Geçirdiği rahatsızlığın tüm bildiklerini sıfırlamasına rağmen eşi ve iki çocuğunun desteği ile yaşama sıkı sıkı sarılan Kök Elçi, Yenimahalle Belediyesi'nin açmış olduğu kurslarda okuma yazma öğrenerek başarılarla dolu geçmişine geri dönebilmek için var gücü ile çalışıyor.

Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları hem meslek sahibi yapıyor hem de bazı yaşam hikâyeleriyle tüm insanlığa örnek oluyor. Örnek hayatlardan birisi de Turgut Özal Mahallesi sakinlerinden 40 yaşındaki ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisi Gülseçen Kök Elçi oldu.

"İyileşmez dediler"

Elçi yıllardır mühendis olarak sürdürdüğü hayatına bugün YENİMEK Batıkent Meydan AVM Kurs Merkezi'nde okuma-yazma öğrenerek devam ediyor.

5 yıl önce bir gece uykusunda fenalaşarak hastaneye kaldırılan Elçi'nin Aort Damarının Patlaması (Aort Diseksiyonu) sonucu vücudunun sağ tarafı felç oldu. Milyonda 5 kişide görülen Global Afazi tanısı konulan genç kadın okuma-yazma ve konuşma yetisini kaybetti. Doktorların iyileşmez dediği Gülseçen Hanım pes etmedi, yıllarca süren yaşam mücadelesinin ardından hayata yeniden tutunarak, YENİMEK'te tekrar okumaya, yazmaya ve hatta konuşmaya başladı.

Sınıf arkadaşlığı aşka dönüştü

Bu mücadeleye eşi Ferhat Elçi de çocuklarının annesini bir an olsun yalnız bırakmayarak destek verdi. Eşi Gülseçen'i ilk günkü gibi çok sevdiğini söyleyen Ferhat Bey, sınıf arkadaşı olan eşi ile büyük bir aşkla evlendiğini yaşadıkları bu zorlu sürecin ise ona olan sevgisini daha da perçinlediğini söyledi. Ferhat Elçi, "Ben de ODTÜ mezunuyum. Elektronik Yüksek Mühendisiyim. Eşimle aynı sınıftaydık. Sınıf arkadaşlığımız aşka dönüştü ve evlendik. Eşimi ilk günkü gibi seviyorum. 14 yıllık evliyiz. 13 yaşında bir kızımız ve 9 yaşında bir oğlumuz var. Eşim rahatsızlandıktan sonra umudumu hiçbir zaman yitirmedim. İyileşeceğine inanıyorum. Onun için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Her şeyin başı sağlık. Hayatta hiçbir zaman pes etmemek gerekiyor. Nefes aldığımız sürece bir umut vardır. Yorulmayın, yılmayın, umutsuzluğa kapılmayın" dedi.

Aile boyu YENİMEK

Kursu eşinin bulduğunu da ifade eden Ferhat Bey, "Eşim Yenimahalle Belediyesi tarafından hizmete sunulan bu kursu kendi buldu. Kendisi kursa yazılmak istedi. Onunla birlikte ben bağlama, kızım ise piyona kursuna yazıldık. Böyle bir hizmetten dolayı Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber