Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 17 Ocak 2018 - 16:08 Yorum: 0

Genç sporcu gözyaşları arasında defnedildi

Antalya'da Kick Boks Şampiyonası'nda başına aldığı darbenin ardından tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 17 yaşındaki Alperen Atabay gözyaşları...

Genç sporcu gözyaşları arasında defnedildi

Antalya'da Kick Boks Şampiyonası'nda başına aldığı darbenin ardından tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 17 yaşındaki Alperen Atabay gözyaşları arasında defnedildi.

Antalya'nın Kundu bölgesindeki bir otelde 8-14 Ocak'ta düzenlenen turnuvaya, Kemer Alakuş Çamyuva Kick Boks okulu adına katılan Alperen Atabay, 13 Ocak'taki karşılaşma sırasında başına darbe aldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından özel bir hastaneye kaldırılan genç sporcu, 3 gündür devam eden yaşam mücadelesini kaybetti.

Tedavi gördüğü özel hastanede hayatını kaybeden Alperen Atabay'ın cenazesi, otopsi için önce Adli Tıp Morguna kaldırıldı, daha sonra Kemer ilçesine getirildi.

Alperen için ilk tören, Muhasebe Bölümü 12. sınıfta öğrenim gördüğü METEM Lisesi bahçesinde gerçekleştirildi. Burada okunan duaların ardından Çamyuva Mahallesi'ne getirilen Alperen için evinin önünde helallik alındı. Alperen Atabay'ın cenazesi Çamyuva Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenazeye, Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Belediye Meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, siyasi partilerin Kemer'deki temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kemer METEM öğrencileri, ilçedeki Kick Boks okul kurucu ve sporcuları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anne baygınlık geçirdi

Anne Ceylan Atabay, oğlu Alperen Atabay'ın cenazesi toprağa verilmeden önce fenalık geçirdi. Anneanne Kıymet Atabay torunu için ağıtlar yakıp "Bunun hesabını kim verecek" diye feryat etti. Baba Muharrem Atabay ise gazetecilerin sorusu üzerine "Allah bütün gençlere can sağlığı versin, böyle bir ölümü kimseye yaşatmasın Allah bütün gençlere şifa versin. Allah herkesten razı olsun" diye konuştu.

Alperen Atabay'ın yetiştiği spor kulübünün kurucusu Ali Alakuş ise, "Alperen, hem okulunda hem sporda başarı gösteren ender sporculardan biriydi. En az 10 tane Türkiye derecesi vardı. Ahlak ve disiplin konusunda da çok iyiydi" dedi.

"Kırışma hareketi sonrasında düştü, kalkamadı"

Alperen'in antrenörü Hacı Ceylan ise talihsiz olayı anlatırken, "Karşılaşma esnasında döner tekme attı birkaç defa yere düştü kalktı karşılaşmaya devam ediyordu. O düşme başlangıç olmuş olabilir, tahminimiz o şekilde. Oyunun kuralları içinde olan bir hareketti. Karşılaşmaya devam etti 2. raundun sonunda da kırışma dediğimiz rakiple birlikte birbirine darbe sonucunda yere düştü ve bir daha kalkamadı. İlk etapta bilinci açıktı, konuşuyordu sadece ayaklarını tam olarak hissetmediğini söyledi" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber