Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Ekim 2016 - 15:33 Yorum: 0

Genç sporcular başarıya doymuyor

Eskişehir Demirspor Kulübünün başarılı sporcuları Dilara Kartal, Büşra Nur Adalıoğlu ve Muhammed Anasız'ı TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı altınla...

Genç sporcular başarıya doymuyor

Eskişehir Demirspor Kulübünün başarılı sporcuları Dilara Kartal, Büşra Nur Adalıoğlu ve Muhammed Anasız'ı TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı altınla ödüllendirdi.

Dilara Kartal isimli 4 yıllık genç Taekwon-Do sporcusu, 2016 yılı Okullu Yıldızlar 47 kilogramda Türkiye Şampiyonu oldu. Yıldız Bayanlar 47 kilogramda Türkiye 3'ncüsü olan Kartal, Milli takım seçmelerinde ise 2'nci olmaya hak kazandı. Balkan Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan Kartal, 23-24 Eylül tarihinde Bulgaristan'ın Dupnitsa kentinde yapılan Taekwon-Do Balkan Şampiyonası'nda 47 kilogramda Türkiye'yi teslim etti. Burada 3'üncülük alan genç sporcu, ülkesine madalya ile döndü.

Büşra Nur Adalıoğlu ve Muhammed Anasız, 10-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Büyükler Milli takımda, mix takımı halinde Balkan 3'üncüsü oldu. Muhammed Anasız isimli genç sporcu aynı zamanda, 17-18 Eylül tarihinde Tahran'da yapılan Gençler Dünya Kupası'na dünya 3'üncüsü oldu.

TÜLOMSAŞ Genel Müdürlüğü'nde gerçekleşen törende, genç sporcuları makamında kabul eden Hayri Avcı, sporcuları altınla ödüllendirdi. Alınan başarıların sevindirici olduğunu belirten Avcı, "Bizler sizlerin bu başarıları ile gurur duyuyoruz ve her zaman da destekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Ödül töreninde TÜLOMSAŞ Genel Müdür Yardımcısı ve Kulüp Başkanı Ali Yaşar Nal, Demirspor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Eskrim Branşı sorumlusu Gönül Cemoğlu, Yönetim Kurulu üyesi Uzak Doğu branşları sorumlusu Abdullah Turhan ve Milli takım ve Demirspor Eskrim antrenörü Hakan Özden de hazır bulundu.

Sporcular daha sonra, Eskişehir Demiryolu Fabrikaları'nda dönemin Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel'in talimatıyla 1961 yılında üretilen ve 29 Ekim törenlerine yetiştirilen Türkiye'nin ilk yerli otomobili "Devrim" otomobilinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber