Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 17 Ekim 2016 - 10:18 Yorum: 0

Genç Türkiye Yazarlar Birliği kuruldu

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) , Genç Türkiye Yazarlar Birliği teşkilatını kurdu.

Genç Türkiye Yazarlar Birliği kuruldu

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) , Genç Türkiye Yazarlar Birliği teşkilatını kurdu.

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve TYB Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan öncülüğünde buluşan genç yazarlar, toplantı düzenleyerek Genç TYB'nin temellerini attı. Toplantıya TYB Genel Başkan Yardımcısı Ferhat Koç, TYB Başdanışmanı İbrahim Ulvi Yavuz ve TYB Genel Sekreteri Muhammed Enes Kala da katıldı.

Gençlerin faaliyet yapabileceği bir alan oluşturmak için yola çıktıklarını söyleyen Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, "TYB olarak eskiden olduğu gibi usta çırak ilişkisini yeniden tesis etmek için harekete geçtik. Zaten gençler buraya gelerek büyüklerinin birikimlerinden faydalanıyordu ama biz bunun daha örgütlü bir şekilde gerçekleşmesini istiyoruz. Gençler kendi akranlarında gördüğü sorunları çözmek için bir araya gelmeli ve kültürel alanda faaliyetler göstermeli" şeklinde konuştu.

Genç yazarların tartışmalarını ve el yazılarıyla yazdıkları yazıları konu edecek 200 sayfalık bir kitap çıkarmaya hazırlandıklarını belirten Mehmet Doğan ise, "Genç yazarların Türkiye Yazarlar Birliği'nin alt yapısından yararlanmasını istiyoruz. Gençler rahatça kendilerini geliştirebileceği ortamlara ihtiyaç duyuyor. Gençler kuracakları bu birimde işbirliği içinde olabilecekler, bağımsız kararlar alabilecekler" diye konuştu.

TYB Gençlik birimi, faaliyetlerine 19 Ekim Çarşamba günü yapacağı Aliya İzzetbegoviç anmasıyla başlıyor. Programda konuşmacıları olarak Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Orçan ve Doç. Dr. Rahman Ademi yer alırken, programın moderatörlüğünü Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nden Fatmanur Akbayrak üstlenecek. Program 19 Ekim Çarşamba günü saat 19.00'da Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkezi'ndeki Mehmet Akif Divanı'nda düzenlenecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber