Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Teknoloji 09 Haziran 2018 - 12:43 Yorum: 0

Genç yetenekten Türk malı sis farı

Eskişehir'de İbrahim Kunduz isimli bir lise öğrencisi, arkadaşlarının da yardımıyla sisli havalarda meydana gelen kazaların önlenebilmesi için "Siste...

Genç yetenekten Türk malı sis farı

Eskişehir'de İbrahim Kunduz isimli bir lise öğrencisi, arkadaşlarının da yardımıyla sisli havalarda meydana gelen kazaların önlenebilmesi için "Siste Gör Beni" isimli bir prototip araç üretti.

Genç yetenek İbrahim Kunduz, Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okuyor. Kunduz, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) 4006 Proje Fuarı'na katılmaya karar verdi. Ardından aklına sisli havalarda şoförlerin görüş mesafelerinin kısa olmasından dolayı kazaların olduğu gelen Kunduz, bir proje tasarladı. Kunduz, projesinde yolu daha iyi aydınlattığı ve daha ucuz masrafsız olduğu için kırmızı lazer kullandığını söyleyerek, "Sis farlarının etkisiz kaldığı durumda lazer daha aydınlatıcı ve net bir görüntü sağlıyor. Sisi kıpkırmızı yaparak önde bir araç olduğunu belirtiyor. Can ve mal kaybını en aza indirebiliyoruz. Lazerin hem montajı kolay hem de maliyeti ucuz. Böyle düşünüp yaptık. Köyden gelirken sisli havalarda çok kaza olduğundan dolayı bizde böyle bir fikir ürettik. Can ve mal kaybı azalır. Daha az kazalar olur. Öyle düşünüyoruz" diye konuştu.

Genç yetenekten Türk malı sis farı

Genç yetenekten Türk malı sis farı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber