Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 27 Mart 2015 - 20:38 Yorum: 0

Gençler, barış ve kardeşlik için Mardin'de buluştu

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Okudan:"(Çözüm Süreci) İnşallah bu süreç amacına ulaşacak. Biz gençler olarak bu sürecin arkasındayız. Bu sürecin tamamlanması için elimizden geleni her şeyi yapacağız"

Gençler, barış ve kardeşlik için Mardin'de buluştu

MARDİN (AA) - Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu tarafından düzenlenen programda 81 ilden gelen gençlik temsilcileri Mardin'de buluştu.

Çözüm sürecine katkı sunmak için bir araya gelen gençler, 3 gün boyunca çözüm süreci konusunda düşüncelerini paylaşacak, bölge halkıyla buluşacak, sportif etkinliklere katılacak.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Bilal Okudan, Çözüm sürecine destek için 3 ay önce Diyarbakır'da bir araya geldiklerini ve çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını belirtti.

Mardin'de bu kapsamda 3 gün süre ile dolu dolu bir program gerçekleştirdiklerini ifade eden Okudan, televizyonlarda oluşturulan algıyı yıkmak için bu organizasyonları yaptıklarını söyledi.

"Maalesef televizyonlara, gazetelere bakıldığı zaman, sanki burada iç savaş çıkmış algısı oluşturulmaya çalışılıyor" diyen Okudan, bundan herkesin rahatsız olduğunu söyledi.

- "Gençler olarak bu sürecin arkasındayız"

Çözüm sürecinden çok umutlu olduklarını aktaran Okudan, şöyle dedi:

"Süreç’ten beklentimiz Allah’ın izniyle olumlu. İnşallah bu süreç amacına ulaşacak. Biz gençler olarak bu sürecin arkasındayız. Bu sürecin tamamlanması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi bu sürece hazır. Biz de beraber bu süreci tamamlamak istiyoruz."

Okudan, Mardin programının ardından Şanlıurfa ve Van'a gideceklerini sözlerine ekledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise bölgede çatışmaların devam etmesini isteyen birilerini olduğunu, kaynakların ve enerjinin bu şekilde tüketilmesinin istendiğini söyledi.

Silahların tamamen terk edilmesi gerektiğini vurgulayan Külünk, çözüm süreci ile bu coğrafyada zenginliğin, refahın, adaletin, özgürlüğün esas olduğu bir ortamın olacağını vurguladı.

Isparta'dan gelen Büşra Yüksek ise Mardin'in çok güzel ve tarihi bir şehir olduğunu dile getirdi.

Anlatılanların ve medyada gösterilenlerin aksine Mardin'in ve bölgenin çok değerli ve insanlarının cana yakın olduğunu gördüklerini ifada eden Yüksek, ön yargılarının tamamen kırıldığını söyledi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber