Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 21 Eylül 2014 - 16:53 Yorum: 0

Gençler için feribot gezisi düzenlendi

BİTLİS (AA) - Tatvan ilçesinde açılan kurslarla istihdam edilecek gençler için Van Gölü'nde feribot gezisi düzenlendi.Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İşimi Seviyorum,...

Gençler için feribot gezisi düzenlendi

BİTLİS (AA) - Tatvan ilçesinde açılan kurslarla istihdam edilecek gençler için Van Gölü'nde feribot gezisi düzenlendi.

Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İşimi Seviyorum, Geleceğe Umutla Bakıyorum-3" Projesi kapsamında açılan kurslara katılan gençler, Van Gölü'ndeki feribot gezisine aileleriyle katıldı.

Proje kapsamında açılan kurslarla ilgili açıklama yapan İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, 2012-2013 yıllarında da aynı projeyi hayata geçirerek dezavantajlı guruptaki gençlerin önünü açtıklarını, ilk iki projeyle 56 kursiyere istihdam sağladıklarını söyledi.

Bölgedeki işsizlik oranının yüksek olması nedeniyle gençlerin projeye yoğun katılım gösterdiğini dile getiren Çankaya, şöyle konuştu:

"İŞKUR istihdam sağlıyor, Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tatvan Halk Eğitimi Merkezi de kurs ortamı ve öğretici imkanı sunuyor. Vatandaşlar ve esnafın da manevi destekleriyle projemizi hayata geçirdik. Proje kapsamında otomotiv elektrikçiliği, doğalgaz iç tesisatı cihaz montajı ve telkari kurslarını açtık. Her kursa 15-18 yaş aralığında 15'er kişi aldık. Açtığımız kursların biri kızlara yöneliktir ve 15'i kız olmak üzere toplam 45 kursiyerimiz var. Dezavantajlı gurupta olan ve iş imkanı olmayan bu arkadaşlarımızı topluma kazandırarak iş imkanları sağlamayı hedefledik. Proje kapsamında bugün düzenlediğimiz feribot turu projemizin ilk faaliyeti oldu. Bundan sonra Mardin, Gaziantep ve Şanlıurfa gezilerimiz de olacak. Ayrıca kursiyer arkadaşlarımızın ailelerinden ilkokula giden çocuklar için de 100 kişilik kırtasiye malzemeleri yardımlarımız oldu. Bunların yanı sıra çocuk ve gençlerin gelişimi için futbol kursu, sportif faaliyetler ve sosyal aktiviteler düzenledik."

Kurs süresince gençlere istihdam sağladıklarını dile getiren İŞKUR Bitlis İl Müdürü Alaattin Aslan ise 3 kursta 45 kişinin eğitim gördüğünü, proje kapsamında kursların yanı sıra spor faaliyetler, gezi turları ve sosyal faaliyetler de yapıldığını ifade etti.

Feribot gezisine Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, kamu kurum amirleri, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber