Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 02 Ekim 2014 - 11:33 Yorum: 0

Gençler İslam coğrafyasını İstanbul'da tartışacak

İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu 2. Olağan Genel Kurulu, 9-11 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Gençler İslam coğrafyasını İstanbul'da tartışacak

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) bünyesindeki İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (İKGF-Dİ)) 2. Olağan Genel Kurulu'nu 9-11 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirecek.

İKGF-Dİ'den yapılan açıklamaya göre, kuruluşunun 10. yıl dönümünde yapılacak genel kurula İİT'yi temsilen aralarında Suriye, Irak ve Filistin'in de bulunduğu 45 ülkeden katılacak gençler, mezhepsel çatışmalar, şiddet odaklı radikal akımlar, bayan hakları ve eğitim bunun şeklinde konuları masaya yatıracak.

İİT'ye üye 45 ülkenin gençlik kuruluşlarını temsilen resmi delegelerin yer alacağı umumi kurulda, gözlemci devletler şekilde Bosna Hersek ve Rusya Federasyonu adına Tataristan ile Gürcistan, Romanya, Ukrayna'nın da aralarında bulunduğu 10 yurt mümessili Müslüman azınlıklar hesabına hazır bulunacak.

Açılış törenine İİT organ ülkelerinin gençlik ve spor bakanları ile uluslararası örgütlerin temsilcilerinin yanı dizi İİT ülkelerinin başkonsolosları da katılacak.

İKGF-Dİ Genel Merkezi'nde gerçekleşecek umumi kurulda öne çıkan gündemler arasında, İslam coğrafyasında mezhepsel çatışmalar, radikal gruplar, bayan hakları, eğitim ve işsizlik gibi konular yer alıyor. Ayrıca Filistin, Suriye ve Iraklı gençlerin problemine dikkati çekmek amacıyla bu devletlerin gençlik konseyi temsilcileri sahadaki son hali sıcağı sıcağına katılımcılara aktaracak.

 Forum, İslam dünyası için kültürel ve tarihsel şekilde sembolik ciddiyete sahip İstanbul'un, İİT üyesi devletleri içinde bir gençlik merkezi durumuna gelmesini hedefliyor. Bu sebeple, umumi kurul boyunca yürütülen çalışmaların neticesinde 'İstanbul Gençlik Manifestosu' adıyla yayınlanacak.

Genel kurul sonunda, İdare kurulu başkanı ve üyeleri seçilerek, beş yıllık İdare kadrosu belirlenecek.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber