Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 02 Eylül 2016 - 09:53 Yorum: 0

Gençler kurutmalık kültürünü yaşlılardan öğreniyor

Yardıma ve bakıma muhtaç yaşlılara hizmet veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği etkinliklerde yaşlıları ve gençleri bir araya getiriyor.

Gençler kurutmalık kültürünü yaşlılardan öğreniyor

Yardıma ve bakıma muhtaç yaşlılara hizmet veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği etkinliklerde yaşlıları ve gençleri bir araya getiriyor. Yaşlılar, gençlerle birlikte kurutmalık biber ve patlıcan hazırlayarak kültürel aktarımda bulunuyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler ve Yardım İşleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yaşlılar Birimi, kış aylarında tüketilmek üzere gençlerle birlikte kurutmalık hazırlıyor. Yaşlılar ve gençler arasında kültürel aktarımı güçlendirmek amacıyla Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Yaşlılar Birimi'nde yapılan etkinliğe, 16 yaşlı ve 7 genç katıldı. Yaşlılar ve gençler birlikte çalışarak biber ve patlıcanların içini çıkararak ipe dizdi, hazırlanan sebzeler daha sonra kurutulmak üzere bahçede asıldı.

"Yemek yapılıp yaşlılara dağıtılacak"

Sosyal Hizmetler ve Yardım İşleri Şube Müdürü Abdurrahman Karakoyun, her yıl yaşlılar ve gençlerin buluşması adına çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Annelerimiz, babalarımız, ninelerimiz ve dedelerimizin yaptığı gibi patlıcan ve biber kurutması yapıyoruz. Buradaki amacımız hem yaşlılar ve gençleri bir araya getirmek hem de bunu yaparken gençlerin, geçmişten gelen kültürümüzü, geleneğimizi bir şekilde öğrenmeleridir. Mümkünse bu kültürü devam ettirmeleridir" dedi. Yaşlılar Birimi'nin bir lokalinin bulunduğunu ve yaşlılara evde bakım hizmetlerini verdiklerini vurgulayan Karakoyun, hazırladıkları kurutmalıklarla ihtiyacı olan yaşlılara yemek yapıp dağıtacaklarını, ayrıca lokale gelen yaşlılara da yemekleri ikram edeceklerini dile getirdi. Yaşlı ve gençlerin buluşmaları için kimi zaman tarihi yerlere çeşitli geziler düzenlediklerini hatırlatan Karakoyun, bağ bozumu ile ilgili yine yaşlılar ve gençlerin içinde bulunduğu bir çalışmayı yapmayı düşündüklerini kaydetti. Karakoyun, bu tür çalışmaları çoğaltarak geleneksel olan bazı durumları yaşlılar vasıtasıyla gençlere aktarmak istediklerini belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber