Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 30 Mart 2015 - 12:33 Yorum: 0

"Gençler, otomobil sporları için avantaj"

TOSFED Genel Sekreteri Bayrakçı:- "Çok genç arkadaşımız görevli ve sporcu anlamında bu işe gönül verdi, dolayısıyla Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda uluslararası müsabakalara pilot sokabileceğini düşünüyorum"- "Türkiye'nin genç nüfusa sahip olması, otomobi

'Gençler, otomobil sporları için avantaj'

KOCAELİ (AA) - KADİR YILDIZ - TAHİR TURAN EROĞLU - Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Genel Sekreteri Mete Bayrakçı, "Çok genç arkadaşımız görevli ve sporcu anlamında bu işe gönül verdi, dolayısıyla Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda uluslararası müsabakalara pilot sokabileceğini düşünüyorum" dedi.

 Bayrakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otomobil sporlarına kartingden başlandığını, bunun doğru başlangıç noktası olduğunu söyledi.

Kartingde yetiştirdikleri Kaan Önder ve Berkay Besler'in önemli gelişmeler kaydettiğini ifade eden Bayrakçı, bu sporcuların Türkiye'ye uluslararası alanda başarılar kazandırdığını anlattı.

Bayrakçı, pist yarışlarında başarı sağlayan pilotların Avrupa ve dünyada da güzel sonuçlar elde ettiğine dikkati çekerek, "Bunun temelleri yıllar önce atıldı. Bu sporlar, sponsor desteğiyle yapılabiliyor. Kaan Önder, 25 Küçük Adam Projesi'nin eseridir. Onun için sponsorların sporcuları desteklemesi çok önemli. Kartingde uluslararası düzeyde yarışan birçok sporcumuz var. Bunlar çeşitli müsabakalarda dereceler de alıyor. Önder ile Besler'i ileride Formula 1'de bile görebilmemiz mümkün olabilecek" diye konuştu

Bayrakçı, reklam yasakları nedeniyle otomobil sporlarına yüksek miktarda para harcayan şirketlerin geri çekilmek durumunda kaldığını vurgulayarak, dünya ekonomisi düzgün gittikçe otomobil sporlarına yatırım yapacak şirket bulunabileceği görüşünü paylaştı.

- "Birçok kişi, otomobil sporlarına gönül veriyor"

Dünyada otomobil sporlarıyla ilgili geriye gidiş olduğunu savunan Bayrakçı, uluslararası federasyonun bununla ilgili birtakım tedbirler aldığını söyledi.

Bayrakçı, dünyanın ekonomik krizden çıktığını belirterek, şu bilgiyi paylaştı:

"Bu sporda sponsor desteği olmadan başarı kazanmak olası değil. 2008-2009 krizi de üstüne gelince sponsorların birçoğu çekildi. Formula 1'den çekilen takım oldu. Seyirci sayısında da geriye gidiş var. Bizim ülkemizde böyle değil. Çok genç arkadaşımız görevli ve sporcu anlamında bu işe gönül verdi, dolayısıyla Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda uluslararası müsabakalara pilot sokabileceğini düşünüyorum. Bu pistin önemi de çok büyük. Örneğin, Aytaç Biter, İbrahim Okyay gibi isimler, uluslararası yarışlarda Türkiye'yi temsil ediyor. Bu sayı arttıkça başarı da gelecek ve Türkiye'nin gururu olacaklar." 

"Türkiye'nin genç nüfusa sahip olması, otomobil sporları için büyük avantaj" diyen Bayrakçı, genç nüfusun ekonomik gelir düzeyinin üst seviyede olmasının da önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber