Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Kasım 2016 - 14:13 Yorum: 0

Gençlerden ‘15 Temmuz Şehitlerine’ mektup yarışması başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığınca FETÖ/PDY nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen asker, polis ve sivillere hitaben yazılmak üzere "Gençlerden...

Gençlerden ‘15 Temmuz Şehitlerine’ mektup yarışması başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığınca FETÖ/PDY nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen asker, polis ve sivillere hitaben yazılmak üzere "Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine" adlı yarışma düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bu yıl da "İkinci istiklal mücadelesi" olarak nitelendirilen 15 Temmuz Milli Mücadelesini hafızalarda diri tutmak amacıyla "Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine" başlığı altında bir yarışma düzenlediklerini belirtti. Darbe teşebbüsünde gençliğin üzerine düşen vazifeyi hakkıyla yerine getirdiğini ve bu ülkenin geleceğini hayatı pahasına müdafaa ettiğini dile getiren Kılıç, "Uğruna ne yapsak az, ne desek eksik olacak kahramanlarımız için düzenlediğimiz bu yarışma, kelimelerden inşa edilmiş bir anıt ve gençliğimizin 15 Temmuz şehitlerine bir saygı duruşu olacaktır. Bu ruha ve bu ruhu şehitlerimizle birlikte var eden gençlere inancım tamdır" değerlendirmesinde bulundu.

Yarışmaya başvuru koşulları

Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine adlı yarışmaya, 14-29 yaş arasındaki tüm gençler katılabilecek. Gençler, yarışmaya "http://genclerdenecdadamektup.gsb.gov.tr" adresi üzerinden kimlik bilgileri ile 15 Şubat'a kadar mektup yazarak başvuru yapabilecek.

Yarışma, "14-17", "18-21", "22-29" yaş kategorilerinde düzenlenecek. Dereceye girenlerden birinciye, ultrabook, ikinciye dizüstü bilgisayar ve üçüncüye akıllı telefon verilecek. Dereceye giren gençler ayrıca Gençlik Haftası'nda Ankara'ya getirilerek temsilci gençlerin programına katılacak. Yarışmanın sonuçları 15 Nisan 2017 tarihinde "www.gsb.gov.tr" adresinden duyuru yapılacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber