Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Ağustos 2016 - 14:38 Yorum: 0

Gençlerden 30 Ağustos çağrısı

Eskişehir Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıl dönümü nedeniyle vatandaşları Türk bayrakları ile meşalelerle...

Gençlerden 30 Ağustos çağrısı

Eskişehir Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıl dönümü nedeniyle vatandaşları Türk bayrakları ile meşalelerle yürüyüşe davet etti.

İsmet İnönü Caddesi üzerinde toplanan bir grup TGB üyesi adına basın açıklaması yapan TGB Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Kaplan, içinde bulunduğumuz günleri İstiklal Savaşı ruhunun yeniden yeşerdiği günler olarak gördüklerini belirtti. 94 yıl önce yaşanan zaferin bugün daha da anlamlı olduğunu kaydeden Kaplan, "Ülkemizin "dahili ve harici" düşmanlarına karşı verdiği savaş, bu adı hak edecek niteliktedir. Bölgemizin can düşmanı ABD emperyalizmine karşı mücadele, ancak İstiklal Savaşı ruhuyla verilirse başarılı olacaktır. Yedi düvelin emperyalistlerini yenilgiye uğrattığımız ve bağımsızlığımızı kazandığımız 30 Ağustos, bugün çok daha anlamlıdır. ABD'nin PKK terörü eliyle vatanımızı parçalamaya kalkıştığı sürece 24 Temmuz 2015 itibarıyla dur diyerek vatan savaşında atağa kalktık. Fethullahçı Terör Örgütü'ne karşı başlayan mücadele ise 15 Temmuz 2016'da doruğa çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

"Ordumuzun yanındayız"

TGB Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Kaplan, Fırat Kalkanı Operasyonu'na da değinerek Türk Silahlı Kuvvetleri'ne desteklerini dile getirdi. Operasyon tarihine dikkat çeken Kaplan, "Ordumuz 24 Ağustos'ta IŞİD ve PYD'ye karşı operasyon başlatmıştır. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Türkiye'ye geldiği gün bu operasyonun başlaması, ABD'ye cevap niteliğindedir. Türk Ordusu, bölge ülkeleriyle birlikte emperyalizmin ve siyonizmin dayattığı yeni Sevr Antlaşmalarını yırtacaktır" şeklinde konuştu.

"Zafer yolu Atatürk'ün yoludur"

30 Ağustos günü 19.00'da yapılacak olan meşaleli yürüyüşe Eskişehirlileri davet eden Kaplan sözlerine şöyle devam etti:

"Zafere ulaşmak için Atatürk ve Türk bayrağı altında birleşiyoruz. Zafer yolu Atatürk'ün yoludur. Zafer yolunda yürüyeceğiz. Tam bağımsız, demokratik ve laik Türkiye'yi ancak bu şekilde inşa ederiz. İstiklalimizi yeniden kazanmak için Büyük Zafer'in 94'üncü yılında vatansever Eskişehir halkını görev başına çağırıyoruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber