Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 22 Ekim 2014 - 16:03 Yorum: 0

"Gençler"den Milli Takım teşhisi

Gençlerbirliği'nin genç futbolcuları, başarısız sonuçlar alan A Milli Futbol Takımı'nda "arkadaşlığın eksik olduğu"nu savundu.

'Gençler'den Milli Takım teşhisi

Gençlerbirliği ve 20 Yaş Altı Futbol Milli Takımı'nda forma giyen Ahmet Çalık, İrfan Can Kahveci, Berat Tosun ve Taylan Antalyalı, muvaffakiyetsiz neticeler alan A Milli Futbol Takımı'nda 'arkadaşlığın noksan olduğu'nu savundu.

Genç futbolcular, AA muhabirine yaptıkları değerlendirmede, formasını giymeyi düş ettikleri A Milli Takım'da aşırı iyi futbolcular bulunmasına rağmen 'arkadaşlık noksan bulunduğu için' birlikteliğin sağlanamadığını öne sürdüler.

Geçen sezondan bu yana Gençlerbirliği A Takımı kadrosunda devamlı yer bulan Ahmet Çalık, kırmızı-siyahlı ekibe her süre bulunduğu bu şeklinde bu sezon da altyapıdan yetişmiş futbolcuların katıldığını belirterek, başkent ekibinin bu özelliğini, istikbal zamanlarda da devam ettireceğinden emin olduğunu kaydetti.

Gençlerbirliği altyapısında yetişen İrfan Can Kahveci ve Berat Tosun ve bu sezon transfer edilen Taylan Antalyalı ile Türkiye 20 Yaş Altı Futbol Milli Takımı kadrosunda ortak savaş ettiklerini anlatım eden Ahmet Çalık, 'Bu, kulübümüz ve bizim için gurur veren bir durum. Birlikte güzel maçlar çıkardık, aşırı güzel bir duyguydu ve güzel neticeler aldık. Birbirimizi iyi tanıdığımız için kamplarda ve sahada sorunsuz hissediyoruz' dedi. 

Hedefinin ne 'Üç Büyükler'de forma giymek ne de Avrupa'da oynamak olduğunu, evvela A Milli Takım forması giymek istediğini dile getiren Ahmet Çalık, 'A Milli Takım'ın kalitesini ve gücünü herkes biliyor fakat zor bir süreç yaşanıyor. Birliktelik ve arkadaşlığın noksan olduğunu düşünüyorum, umarım bu eksikler giderilir ve en kısa zamanda gene tüm dünyanın konuştuğu başarılara imza atarız' diye konuştu.

İrfan Can Kahveci

Geçen sezon 2. Lig'de Hacettepe formasıyla savaş eden, sezon başında ise Gençlerbirliği kadrosuna dahil edilen İrfan Can Kahveci de 20 Yaş Altı Futbol Milli Takımı'nda kırmızı-siyahlı ekipten 4 futbolcunun yer almasının aşırı güzel olduğunu söyledi.

Ahmet, Taylan ve Berat ile birbirlerini bildik için kamplarda ve sahada daha sorunsuz ettiklerini belirten Kahveci, 'Bence A Milli Takım'da arkadaşlık ve beraberlik noksan bulunduğu için zor bir çağ yaşanıyor. Gurbetçi futbolcular belki iyi yetişiyor fakat ulusal his ve arkadaşlığın azlığı itibariyle beraberlik kurulamıyor' değerlendirmesini yaptı.

Berat Tosun

Milli formayla oynadığı ilk 2 maçta 2 gol atmayı başaran Berat Tosun da A Milli Takım'ın yaşadığı muvaffakiyetsiz süreci 'arkadaşlık eksikliği'ne bağladı.

Ay-yıldızlı formayla yaşadığı duygunun farklı ve ligdekinden farklı olduğunu belirten Berat Tosun, 'Milli takımda yabancılık çekmedik sebebiyse kadroda Gençlerbirliği'nde oynayan 4 futbolcu vardı. Bu da başarımıza yansıdı' dedi. 

A Milli Takım'da yaşanan istenmeyen olayların basına yansıdığını anlatım eden Berat Tosun, şunları söyledi:

'Bu vakalar elbette takımda huzursuzluk yaşanmasına neden olmuştur. Bu da sonuçları etkilemiştir. A Milli Takım kadrosunda yer piyasa ağabeylerimizin tamamı aşırı yetenekli lakin dostluk aşırı önemli. Milli takımda dostluk noksan bulunduğu için uyum yakalanamadığını, bu sebeple de takım olunamadığını düşünüyorum.'

Taylan Antalyalı

Başkent temsilcisinin sezon başında transfer ettiği Taylan Antalyalı da çok sayıda kıymetli genç futbolcu olduğunu, ancak bu oyuncuların yükselmeleri meselesi için eksiklik yaşandığını düşünüyor.

A Milli Takım'a yükseldikten sonra Avrupa'da oynamayı düş ettiğini dile getiren Antalyalı, bunun için çok çalıştığını anlatım etti.

'Yanlış yerde mi doğduk?'

A Milli Takım'a yükselmek için en yakın basamağın arkadaşlarıyla forma giydiği 20 Yaş Altı Futbol Milli Takımı olduğunu belirten Antalyalı, şu değerlendirmeyi yaptı:

'Normalde A Milli Takım'a en yakın adlar bizleriz. Hataları biz de görüyoruz. Yurt dışında doğan gurbetçi futbolculara birtakım süre gereğinden çok paha verildiğini düşünüyorum. Yanlış yerde mi doğduk diye kendimize soruyoruz. Aramızda aşırı kıymetli futbolcular mevcut fakat bu oyuncuların yükselmesi meselesi için eksiklikler olduğunu düşünüyorum. Kadrolar devamlı değişiyor. Yeni adlar geliyor ve tertip devamlı değişiyor. Geçen sene Almanya ile oynadığımız 2 maçı da 4-0 kaybettik. Sonrasında takip ettim, Almanya o ekibi hiç bozmadı. Biz ise teknik direktör değişimini dahi takip etmekte zorlanıyoruz.'

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber