Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 14 Mayıs 2016 - 14:48 Yorum: 0

Gençleri Madde Bağımlılığından Kurtaracak Büyük Proje

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bakanlar Sema Ramazanoğlu, Süleyman Soylu ve Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte İstanbul'da kurulacak...

Gençleri Madde Bağımlılığından Kurtaracak Büyük Proje

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bakanlar Sema Ramazanoğlu, Süleyman Soylu ve Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte İstanbul'da kurulacak madde bağımlıları rehabilitasyon merkezi için İtalya'daki ünlü tesisten brifing aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) ve UCLG Dünya Teşkilatı Başkanı Kadir Topbaş; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte İtalya'nın Rimini şehrindeki San Patrignano Madde Bağımlıları Rehabilitasyon Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Türkiye'de kurulacak madde bağımlıları merkezi için brifing alan heyete Türkiye'nin İtalya Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin ve Rimini Belediye Başkanı Donenica Seivliu da eşlik etti.

Daha sonra bin 300 madde bağımlısı gençle birlikte öğle yemeği yiyen Topbaş ve Bakanlar, gönüllülerin ve eski bağımlıların çalıştığı merkezde tedavi gören kişilerle sohbet etti. Bağımlıların eğitim gördüğü ve rehabilite olduğu çeşitli atölyeleri de gezen heyet, üretim yapan gençlerle konuştu.

İstanbul'da kapsamlı ve modern bir madde bağımlıları rehabilitasyon merkezi kurulması için çalışma başlattıklarını açıklayan Başkan Kadir Topbaş, projenin bağımlılara özel bir köy olarak tasarlanacağını açıkladı. Otuz yılı aşkın süredir madde bağımlılığı sorunu olan bireylere tamamen ücretsiz ve karşılıksız olarak hizmet San Patrignano Madde Bağımlıları Rehabilitasyon Merkezi'nde futbol, basketbol ve at biniciliği gibi spor imkanlarının yanı sıra, sinema ve konser alanı gibi sosyal mekanlar da yer alıyor.

Kuruma gelen kişiye hasta muamelesi yapmayan ve medikal tedavi yöntemleri kullanılmayan rehabilitasyon merkezi, yaşam ve eğitimle ilgili 50 farklı bölümden oluşuyor.

San Patrignano'da109 gönüllü ve 313 işbirlikçi ve danışman hizmet veriyor. Yaş ortalaması 27 olan merkezde tedavi görenlerin yüzde 87'si erkeklerden oluşuyor. Rehabilitasyonun 3-4 yıl sürdüğü tesisten ayrılan kişilerin yüzde 35'inin kendilerine "aile" kurduğu, yüzde 83'ünün "arkadaş çevresini" değiştirdiği ve yüzde 80'inin "çalışmaya" başladığı tespit edilmiş.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber