Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Mart 2015 - 16:28 Yorum: 0

Gençliğe hizmet veren kuruluşlar "gençler" için bir araya geldi

Bursa Müftüsü Ay: "Gençlerimizin milli manevi ve ahlaki yönden yetişmelerini, onların kötü alışkanlıklarından uzaklaşarak gençliklerini en güzel şekilde geçirmelerini hedefliyoruz"

Gençliğe hizmet veren kuruluşlar 'gençler' için bir araya geldi

BURSA (AA) - Bursa'da gençliğe yönelik faaliyet gösteren 25 dernek ve sivil toplum kuruluşunun yetkilileri, gençlere daha iyi hizmet vermek ve koordineli hareket etmek amacıyla Bursa Müftülüğü öncülüğünde bir araya geldi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen istişare toplantısına, İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ile kentte faaliyet gösteren bazı vakıf, dernek, sivil toplum kuruluşu ve spor kulüplerinin temsilcileri katıldı. 

Ay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte gençlere yönelik faaliyet gösteren kuruluşların temsilcileriyle tanışarak ortak bir sinerji oluşturmaktan yana olduklarını söyledi.

İlk kez böyle bir dayanışmanın söz konusu olduğunu ve bu beraberlikten mutluluk duyduklarını belirten Ay, "Böyle bir toplantıya İl Müftülüğümüzün başkanlık etmesi anlamlıdır. Gençlerimizin milli, manevi ve ahlaki yönden yetişmelerini, onların kötü alışkanlıklarından uzaklaşarak gençliklerini en güzel şekilde geçirmelerini hedefliyoruz" dedi.

Gençliğe değer verdiklerini ve bunun gerekliliklerini yerine getirmek için faaliyet gösteren her bir sivil toplum kuruluşunu desteklediklerini vurgulayan Ay, her zaman onların yanlarında olduklarını anlattı.

Diyanet İşleri Başkanlığının Çanakkale şehitlerini binlerce hatimle anma projesini buradaki kuruluş temsilcileriyle paylaştıklarını dile getiren Ay, "Bize aktarılan bilgilerle gerçekten göğsümüzü kabartan ve ümitle geleceğe bakmamızı bize sağlayan çok güzel faaliyetler de var. O bakımdan aslolan, 'Kim ne yapıyor? Hangi spor alanında hangi faaliyetler veriliyor?' onlardan haberdar olmak ve bu manada birbirimize destek olmak" diye konuştu.

Bursa'da gençlere yönelik çok güzel faaliyetlerin yapıldığına da değinen Ay, şunları kaydetti:

"Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün sağladığı fiziki imkanlar ile İl Müftülüğünün kurarak yaygınlaştırdığı Erguvan Gençlik Derneği, Bursa'da yapılan çok orijinal çalışmalardandır ve geleceğe ümitle bakmamıza vesile olacak güzel gelişmelerdir. Bir masanın etrafında, her birimizin detayda farklı düşüncelerimiz olabilir ama biz hep beraber burada çaylarımız yudumlayarak bayrağımız altında, bize aziz şehitlerimizin, gazilerimizin miras bıraktığı bu vatanda, biz gençlerimiz için 'Onların istikbale hazırlamak adına neler yapabiliriz?' sorusunun cevabını ortaklaşa alan 25 sivil toplum kuruluşunun temsilcileriyiz. Bundan güzel bir şey olamaz. Hamdolsun Rabbimiz böyle bir şeyi bize lütfetmiş."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber