Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 14 Mart 2015 - 15:38 Yorum: 0

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Samsun'da

Bakan Kılıç:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Samsun'da

SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Biz AK Parti olarak parti kapatmanın karşısında olduğumuzu bu hafta yine gösterdik. Biz siyasetin, ülkedeki gelişimin, ilerlemenin dinamosu olduğunu biliyoruz" dedi.

Bazı programlara katılmak üzere Samsun'a gelen Bakan Kılıç, Tekkeköy ilçesinde çeşitli temaslarda bulundu. Bakan Kılıç, ilçenin Büyüklü ve Kurtuluş mahallelerinde okullarda, gençlik merkezinde ve okul yapılması planlanan alanlarda inceleme yaptı, yetkililerden bilgi aldı.

Ardından Yaşar Doğu Spor Salonu'ndaki AK Parti Samsun Mahalle Başkanları Eğitim Toplantısına katılan Kılıç, buradaki konuşmasında, AK Parti'nin bugüne kadar yaptığı çalışmaların anlatılması, aktarılması ve gelecekte neler yapabileceğiyle ilgili görüş alışverişinde bulunulması için toplantının düzenlendiğini söyledi.

Mahalle başkanları ile çalışmaktan büyük memnuniyet duyduklarını aktaran Kılıç, AK Parti iktidarının bu kadar sağlam olmasının, yıllarca bu kadar iyi hizmetler yapabilmesinin ve vatandaşla birebir en yakın şekilde temas edebilmesinin en önemli unsurlarından birisinin mahalle başkanları olduğunu vurguladı.

Genel seçimin yaklaştığına değinen Bakan Kılıç, "Yapacağımız genel seçimlerde en büyük hedefimiz, anayasayı değiştirebilecek çoğunluğu elde etmemiz. Çünkü artık Türkiye’deki, bugüne kadar AK Parti iktidarlarımızın yapmış olduğu ve cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren bugüne kadar getirdiğimiz birikimimiz bize şunu gösteriyor, şu andaki anayasamız Türkiye'mizin daha da ilerlemesi için yeterli değil" ifadesini kullandı.

"Elimizdeki imkanlar, elimizdeki yasalar, anayasa bizim daha iyi hizmet etmemizi ve ileriye gitmemizi yavaşlatıyor" diyen Kılıç,  şunları kaydetti:

"Biz iktidar partisiyiz ama Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu görevi devraldıktan sonra Ankara’da durmadı. 4 ay kadar kısa bir süre içinde 40’tan fazla ilimize giderek kongrelere iştirak etti. İlk geldiği illerden birisi de kendisinin deyimiyle 'meşale şehir' olarak adlandırdığı Samsun. Yükseköğretim yılını Samsun’da açtı. Bu zaten Samsun’un farkını ortaya koyuyor. Cumhurbaşkanımız, cumhurbaşkanlığı seçim sürecini Samsun’dan başlattı. Bakın Samsun bu kadar önemli."

- "Parti kapatmanın karşısındayız"

Bugün belli bir yaşa gelen gençlerin geçmiş dönemlerde Türkiye'de yaşanın sıkıntıları bilmediğini anlatan Kılıç, şunları söyledi:

"Genç kardeşlerimiz zannediyorlar ki bugün yaşadıkları rahatlıklar, bugün yaşadıkları özgürlük ortamı hep böyleydi ama değildi. Bir zamanlar Türkiye’de çok farklı engeller vardı. Çok farklı olaylar yaşandı, darbeler yaşandı. İktidar partisinin, yüzde 50’ye yakın oy almış iktidar partisinin kapatılması için uğraşıldı ve biz 2010 yılında AK Parti olarak Meclis'te parti kapatmayı tarihe gömmek için anayasa değişikliğinde uğraşırken, çalışırken, şimdi geçmiş günlerde, yakın zamanlarda ne idüğü belirsiz, neden ortaya çıkmış olduğunu anlayamadığımız bir 'parti kapatma' sözünden bahseden muhalefet, o çalışmaları engellemeye çalışıyor. Dürüst olacağız. Biz AK Parti olarak parti kapatmanın karşısında olduğumuzu bu hafta yine gösterdik. Biz siyasetin, ülkedeki gelişimin, ilerlemenin dinamosu olduğunu biliyoruz. Çünkü siyasetin vatandaşla yapılan ve vatandaşla iç içe olunarak, onun düşüncesini, fikriyatını milli iradenin temsili doğrultusunda yapıldığını biliyoruz. Bizim için siyasi anlamdaki çalışma çok değerlidir ama biz şiddete asla prim vermeyiz. Özgürlüklerin önünün kapatılmasına asla prim vermeyiz."

- "Buyurun gelin beraber çalışalım"

Bakan Kılıç, son günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde İç Güvenlik Yasası üzerinde çalışıldığını anımsatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Son 23-24 gündür Meclis'te İç Güvelik Yasası olarak bilinen yasa üzerinde çalışıyoruz. Defalarca gündeme getirildi. Buraya katkı vermek istiyorsanız, muhalefet partilerine sesleniyorum, buyurun gelin beraber çalışalım ama hep sadece, 'AK Parti yapıyorsa istemeyiz'. Peki. Kamu düzeni anlamında, 'biz kamu düzeninden hiçbir zaman fedakarlık yapmayız' dediğimiz zaman neden bazıları bunu özgürlüklerle karıştırıyor. Tabi hep farklı ülkelerden örnekler vermeye çalışıyorlar. Farklı ülkelerde yaşanan olayları, dile getirilen şeyleri gündeme taşımaya çalışıyorlar ama hiç şunu konuşmuyorlar, örnek verdikleri ülkelerde kamu düzenini tehlikeye atacak herhangi bir şekilde bir şey olduğu zaman oranın güvenlik güçlerinin, kolluk kuvvetlerinin ne kadar kararlı ve yeri geldiği zaman ne kadar sert müdahale yaptıklarını hepimiz biliyoruz. Güvenlik güçlerinin uyarılarına uymayanların nelerle karşılaştığını çok iyi biliyoruz."

Toplantı, basına kapalı devam etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber