Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 20 Nisan 2018 - 13:13 Yorum: 0

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan 57. Alaya Vefa Yürüyüşü

Çanakkale Zaferi'nde destanlaşan ve tarihe sığmayan kahramanlıklarıyla anılan 57. Piyade Alayı Şehitleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 25 Nisan'da...

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan 57. Alaya Vefa Yürüyüşü

Çanakkale Zaferi'nde destanlaşan ve tarihe sığmayan kahramanlıklarıyla anılan 57. Piyade Alayı Şehitleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 25 Nisan'da düzenleyeceği "57. Alaya Vefa Yürüyüşü" ile anılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çanakkale Zaferi'nin 103'ncü yılı etkinlikleri kapsamında "57. Alaya Vefa Yürüyüşü" ile gençleri bir araya getiriyor. Her yıl 24-25 Nisan tarihleri arasında Çanakkale ve diğer 80 ilde düzenlenen "57. Alaya Vefa" yürüyüşü programına yaklaşık 50 bin genç katılacak. 80 ilden gelerek Çanakkale'deki etkinliğe katılacak olan 10 bin genç, 24 Nisan'da Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, hastane ve Akbaş Şehitliklerini ziyaret edecek. Kocadere Kamp Alanı'nda gerçekleştirilecek olan birçok etkinlikte de yer alacak olan gençler için ayrıca gündüz ve akşam da çeşitli programlar düzenlenecek. Dedeleri Çanakkale'de şehadete yürüyen kendileri Türkiye'de öğrenim gören Afganistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Filistin, Irak, Libya, Lübnan, Makedonya, Mısır, Suriye ve Yemen'den gençler de atalarının izinde Çanakkale'de buluşacak.

Bakan Osman Aşkın Bak'tan gençlere çorba

Yürüyüşün gerçekleşeceği 25 Nisan'da program, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak'ın gençlere çorba ikramı ile başlayacak. Sabah namazının ardından gerçekleştirilecek yürüyüş sırasında Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yılı anısına hazırlanan 103 metrelik Türk Bayrağı açılacak. Vefa yürüyüşü sonrasında ise Conkbayırı ve Şehitler Abidesi'nde tören düzenlenecek.

'NUSRAT" gençlerle buluşacak

57. Alaya Vefa Yürüyüşü programı kapsamında, Çanakkale ruhunun gençlere dijital mecralardan ulaştırılması amacıyla geliştirilen 3 Boyutlu Çanakkale Mobil Savaş Oyunu Projesi "NUSRAT'a ait simülatörler de gençlerin kullanımına açılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve 3 milyonun üzerinde genç tarafından indirilen mobil oyuna, gençlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

57. Alay diğer illerde de anılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çanakkale dışında diğer 80 ilde düzenleyeceği etkinliklerle 57. Piyade Alay Şehitlerini anacak. 10 binlerce gencin katılacağı program 25 Nisan'da tüm illerde sabah namazı öncesinde "Çanakkale" konulu vaazın verilmesiyle başlayacak. Sabah namazının ardından katılımcı gençlere yarma çorbası ikram edilecek ve yürüyüş esnasında açılacak olan 103 metrelik bayrakla şehitliklere yürünecek.. Program Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla son bulacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber