Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 22 Kasım 2014 - 12:31 Yorum: 0

Genel ifadelerle hiç inandırıcı olmuyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Atalay, Kılıçdaroğlu'nun "MİT" açıklamasına ilişkin, "Genel ifadelerle, cümlelerle doğrusu bunlar hiç inandırıcı olmuyor" dedi.

Genel ifadelerle hiç inandırıcı olmuyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'MİT' açıklamasına ilişkin, 'Hiç olgunlaşmamış, bazan içi boş dosyalar önüne geliyor, o bunu çok aşırı ciddiye alıyor. Çok iri açıklamalar yapıyor ama sonra kof çıkıyor' dedi.

AK Parti İlkadım İlçe Kongresi'ne katılmak üzere Samsun'a gelen Atalay, Sevgi Kafe'deki kahvaltı programının peşinden matbuat mensuplarının sorularını yanıtladı.  

Bir gazetecinin, 'Abdullah Öcalan'a sekreterya verilecek mi' sorusu üstüne bu soruya hükümetin yanıt vermesi gerektiğini belirten Atalay, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun MİT hakkında sözlerinin sorulması üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun böyle bir İzah yaptığına ancak genel ifadelerin içerisinde hususi bir ifadesi ve ya hususi bir cümlesinin bulunmadığına işaret eden Atalay, şöyle konuştu:

'Hangi gerekçeye dayandırıyor? Ellerinde hangi veri var? Öyle bir kanaate nasıl vardılar? O çeşit bilgiler olmalı ki biz de bilmeliyiz. Kamuoyunda yaptığı İzah sırf umumi bir ifade, 'MİT, CHP hakkında işte meslek yapıyor' diye. Şimdi Kılıçdaroğlu'nun şöyle bir niteliği mevcut umumi başkan olarak. Genel başkan yapılmaksızın önce de o çeşit dosyalar önüne geliyordu, hiç olgunlaşmamış, bazan içi beyhude dosyalar önüne geliyor, o bunu çok aşırı ciddiye alıyor. Çok iri açıklamalar yapıyor ama sonra kof çıkıyor. Yani o kadar çok aşırı örneği mevcut ki bunun, gene öyle bir dosya ve ya bilgi, bazıları önüne bir şeyler getirmiştir zannediyorum. O da çok araştırma yapmadan, bir de kamoyunda bunun çok karşılığı olacağını düşünerek böyle bir açıklamada bulundu.'

'Eğer bunda ciddilerse bu çok aşırı mühim bir suçlamadır. Bunun üstüne gitsinler' diyen Atalay, 'Biraz veri versinler, açıklasınlar, kamuoyu bilsin. Genel ifadelerle, cümlelerle doğrusu bunlar hiç inandırıcı olmuyor, benim için şu an hiç inandırıcılığı yok' ifadesini kullandı.

Atalay, 'HDP vasıtası ile çözüm sürecinin tıkandığı' yönündeki soruyu ise 'Çözüm süreciyle ilgili konuşmaları hükümete sorun, şu anda ben bakan değilim. O işleri yürüten de değilim. Onun için sorularınızı hükümete sorun. Hükümet bir İzah yaptıktan sonra onu teyit yönünde İzah yaparız' diye yanıtladı. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber