Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 27 Haziran 2016 - 15:43 Yorum: 0

Genel Kurul’a İsrail Damgası

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'na Türkiye'nin İsrail ile yaptığı anlaşma damga vurdu.

Genel Kurul’a İsrail Damgası

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'na Türkiye'nin İsrail ile yaptığı anlaşma damga vurdu.

Muhalefet partileri Hükümetten anlaşma ile ilgili bilgi verilmesini istedi.

Genel Kurul'da bir konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Türkiye son dönemde terörle mücadele konusunda kararlı bir tutum içerisinde olduğunun altını çizerek, "Cumhurbaşkanımızda açıklamaları da, beyanatları da ortadadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözlerinin dikkatli dinlenmesi durumunda neyi kastettiğinin daha iyi anlaşılabileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Muş, Türkiye İsrail anlaşmasına değinerek, "Bugün itibariyle bir noktaya ulaşıldı. Türkiye'nin burada ortaya koymuş olduğu şartlar yerine getirilmiştir ve Türkiye bu noktada onurlu dış politikasını, dirayetli duruşunu göstermiştir. Şartlarının kabul edilmesiyle beraber ilişkilerin normalleştirilmesine ilişkin adımların atılabileceği gösterilmiştir" şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Türkiye-İsrail arasında varılan anlaşmanın detaylarına ilişkin hükümetin Meclisi bilgilendirmesi gerektiğini söyleyerek, "Bu konuda bir hükümet üyesinin, Işık'ın bizi aydınlatacaktır, tartışmalara başlamadan önce bu konunun milletvekillerine ve Yüce Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bilgi verilmesinde çok açık bir zaruret olduğu ortadadır" diye konuştu.

Geçen hafta terörle ilgili önemli bir yasa çalışmalarını sürdürürken Cumhurbaşkanı'nın "teröristler kadar onurlu ve gururlu olmalıyız" sözlerini hatırlatan Gök, "Şu ana kadar hiçbir şekilde tekzip edilmedi ve Cumhurbaşkanı tarafından anlam verecek şekilde bir ifadesi de olmadı. Dolayısıyla terör konusunda her zaman birlik ve beraber olmuş Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Cumhurbaşkanı'nın bu açıklaması karşısında derhal görüşmelere ara verip, arkada Grup Başkanvekilleri ile aracılığıyla bildiri yayınlanması ve meclisimizin dik duruşunun sergilenmesi zarureti ortadadır" şeklinde konuştu.

Gök, hükümetin Türkiye ile İsrail arasındaki anlaşmaya yönelik açıklama yapılmasını istedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, anlaşmanın Cumhurbaşkanı'nın öne sürdüğü 3 şarttan Gazze'ye yönelik ambargodan vazgeçilmesinin ardından uzlaşı sağlandığını belirterek, "İsrail ile ilişkilerdeki yumuşama sinyalleri Cumhurbaşkanı'nın 21 Şubat 2016 tarihinde ABD'nin önde gelen Yahudi kuruluşlarının çatı örgütünü Beştepe'de ağırlamasının ardından gelmiştir. Cumhurbaşkanı'nın İsrail'e karşı tutumu en iyi ifade eden kelime budur" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Temmuz 2014 tarihinde "Ben görevde kaldığım sürece İsrail ile olumlu bir şey düşünmem" sözlerin hatırlatan Akçay, "Madem anlaşma yapıldı, taraflar anlaştı. Sayın Cumhurbaşkanı'na sormak istiyorum; Sözlerinizi nereye koyacaksınız? İç politikada yaptığınız hamaset ve akıl dışı politikalarla acaba Türkiye'ye zarar verdiğiniz farkında mısınız" diye konuştu.

Akçay, Başbakan Yıldırım'ın Türkiye-İsrail arasındaki anlaşmanın Dışişleri Müsteşarı Sinirlioğlu'nun muhatabı ile yarın anlaşmayı imzalayacağını söylediğini kaydederek, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne uluslar arası anlaşma olarak gelecek. Uzun yıllardır üzerinde tartışma yapılan ve gevrek bölgemizde gerek dünyada ve Türkiye-İsrail ilişkilerini fevkalade etkileyen hadiseler yaşanmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne hükümetin bilgi vermesi gerekir. Sizin de Meclis Başkanvekili olarak hükümete bizlerin bu talebini iletmeniz ve ilgili Bakanın henüz anlaşma imzalanmadan bilgi vermesi fayda görüyoruz" şeklinde konuştu.

Halkların Demokratik Partisi Grup Başkanvekili Çağlar Demirel de, Genel Kurul'da milletvekillerinin bilgilendirilmesini istedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber