Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Eylül 2016 - 15:53 Yorum: 0

Genel Müdür Coşkun, Manisa’nın kurtuluşunu kutladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıl dönümü...

Genel Müdür Coşkun, Manisa’nın kurtuluşunu kutladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Yüce Türk Milleti'nin aziz vatanımız üzerinde oynanan oyunları her zaman bozmayı bildiğini vurgulayan Coşkun, milletimizin bu oyunlara karşı her daim dimdik ayakta durduğunu söyledi.

MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, mesajında "Manisa'mız düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümünü kutluyor. Artan terör hadiseleri ve her gün gelen şehit haberleri nedeniyle tıpkı geçen birkaç yılda olduğu gibi, bu yıl da hemşerilerimiz kurtuluş coşkusunu buruk bir sevinçle kutluyor. Gerek geçmişte yaşadığımız hazin işgal hadiseleri, gerekse bugün yaşadığımız tehdit unsurları aradan geçen 94 yıla rağmen, Türk düşmanlarının hain emellerinin aynen sürdüğünü ortaya koyuyor. Tarih 25 Mayıs 1919. Güzel Manisa'mız düşman kuvvetleri tarafından işgal edildi. O tarihte güzide toplumumuzun içinde işbirlikçi ve hainler vardı, tıpkı bugün olduğu gibi. Hatta bunların içinde kanaat önderi olanlar bile vardı. Ve o hainler Yunan askerlerini, Yunan bayraklarıyla karşıladılar. Manisalılar yıllarca ekmeğini paylaştığı bu hainler tarafından kandırıldı. Elim işgalde binlerce şehit verdik, evlerimiz, kutsal mekânlarımız talan edildi. Kadınlarımız, çocuklarımız insanlık dışı muameleye tabi tutuldu. Tarih 19 Mayıs 1919. Manisa'daki işte bu vahim tablodan sadece bir hafta önce Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun'a çıkarak kurtuluş hareketini başlattı. Atatürk ve silah arkadaşlarının başlattığı milli mücadele hareketi Manisa'ya kadar ulaştı. Canımız çok yandı, çok kayıplar verdik. Vatan topraklarının her karışını atalarımız adeta kanlarıyla suladı. Ama bayrağımızı taşıyan kahraman ordumuz, düşmanı Ege Denizi'nin serin sularına dökmeyi başardı.

Milletimiz yeryüzü tarihinde benzeri pek az görülebilecek türden bir zafere mührünü vurdu. Çünkü biz tarihin hiçbir döneminde esareti asla kabul etmeyen, esaret altında yaşamaktansa ölmeyi tercih etmiş bir ecdadın torunlarıyız." dedi.

"Bugün de bu tablonun değişmediğini, emperyalist güçlerin hain planlarından asla vazgeçmediğini, milletimizin de bu oyunlara karşı dimdik ayakta durduğunu müşahade ediyoruz." Diyen Coşkun mesajını şöyle tamamladı:

"Şu husus asla unutulmamalıdır ki bu millet daha nice vatan evlatlarını yüreğine gömer. Çünkü şehadet mertebesi, milletimiz için en yüce makamdır. Dolayısıyla bu millet gelen şehit haberleriyle yılgınlığa düşmek bir tarafa, düşmana karşı daha da bilenmektedir. Aziz vatan topraklarımız üzerindeki hain emeli olanlar, yüz yıllar geçse bile bu milletin "Ya İstiklal Ya Ölüm" şiarından asla vazgeçmeyeceğini kesinlikle unutmamalıdırlar. Milletimiz bu kesin iradeyi, dün olduğu gibi bugün de hem Kıbrıs Barış Harekatı, hem 15 Temmuz, hem de Fırat Kalkanı Harekatı'nda ortaya koyabilmiş, aziz vatanımız üzerindeki oyunları bozmayı bilmiştir. Milletimizin feraseti ışığında aydınlanan istiklal ruhumuz asla inkisara uğramayacaktır. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcut. Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyor, bütün Manisalı hemşerilerimin 8 Eylül Manisa'nın Düşman İşgali'nden Kurtuluş Günü'nü kutluyorum"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber